Ridning island
Reykjadalur, Islandshäst, Ridning
Reykjadalur, Islandshäst, Ridning
Reykjadalur, Islandshäst, Ridning
Reykjadalur, Islandshäst, Ridning
Reykjadalur, Islandshäst, Ridning
Reykjadalur, Islandshäst, Ridning

Eldhestars bästa

5 Nätter fr. 17 690:-
4.9/5 | 12st Omdömen

Avgångar: maj - september
5 Nätter
fr. 17 690:-

2018 Aug - Sep  fr. 18 695:-

2019 Maj - Jun fr. 17 690:-

 ; Jul fr. 18 325:- ; Aug - Sep fr. 


Uppleva Eldhestars bästa dagsetapper på södra Island. Vi rider i en mindre grupp och bor bekvämt på miljöcertifierade Hotell Eldhestar. Vi besöker bland annat kratersjöarna Kattatjarnir, nationalparken Thingvellir och dalen Reykjadalur. Mer detaljerad information om resan hittar du under dagsbeskrivningen längre ner på sidan.

Flyg
Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors.
Anslutningsflyg kan bokas från övriga orter i Sverige.

Om våra priser
Våra priser visar ett pris per person. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och ridtur. Då priserna varierar beroendet på hur mycket som är bokat så kan det vara förmånligt att jämföra flera olika datum. 

Resans höjdpunkter:

Thingvellir
Kratersjöarna Kattatjarnir
Reykjardalur

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r Island inkl. skatter och bagage
Boende 4 nätter på Hótel Eldhestar
Boende 1 natt i Reykjavik
Ridning 4 dagar - 75 km
Under ridturen ingår helpension, dock ej middag sista kvällen
Transport till och från Reykjavik i anslutning till ridturen
Guidning på engelska/svenska
Personlig rådgivning från vår personal i Sverige
Reseskydd via den statliga resegarantin

Tillval:

Transfers till/från flygplatsen till Reykjavík
Avbeställningsskydd vid sjukdom

Dagsbeskrivning

Dag
Dag 1

Ankomst till Keflavík - transfer till Reykjavík - Hveragerdi

Turdeltagarna anländer på Keflaviks flygplats, Island. Vi tar bussen från Keflavik till Reykjavik (BSÍ) och blir mottagna av representanter från Eldhestar kl.17.30 - 18.00, vilka ordnar vidare transport till vår gård Vellir som ligger i närheten av Hveragerdi. Där blir vi inkvarterade på Hótel Eldhestar. Första kvällen äter vi alla middag tillsammans och Eldhestar berättar om nästkommande dagar. 

Dag 1
Dag
Dag 2

Vellir - Þorlákshöfn

Efter en uppvärming i Vellirs paddock beger vi oss till den mäktiga floden Ölfusá. Vi rider genom Ölfusforir där vi bör se fåglar av olika slag. Långt i öster ser vi Eyjafjallajökull samt Mt. Hekla. Vi tar oss längs den västra stranden av Ölfusá, ridning med mycket trevligt spår. Slutligen når vi den södra stranden av Island och svänger västerut längs kusten. Vi avslutar dagen nära samhället Þorlákshöfn och kör tillbaka till Vellir.

Dag 2
Dag
Dag 3

Kolviðarhóll - Heiðarbær

Vi börjar dagen i Kolvidarhóll. Vi rider norrut längs Húsmúli och Hengills berg. Vi når Engidalur dalen och fortsätter längs en smal stig. Vi sitter av och leder hästarna genom en smal klipp passage till den vackra Marardalur (Hästarnas dal). Vi fortsätter längs Hengill och sedan väster om Sköflungur på fina ridstigar. Norr om Sköflungur kommer vi så småningom att få en fin utsikt över sjön Thingvallavatn. Sjön är vid en klippa där islänningarna hade sina demokratiska möten som i hundratals år som kallades för Althingi. Vi fortsätter till Heiðarbær, där vi avslutar dagen.

Dag 3
Dag
Dag 4

Skógarhólar- Kaldarhofdi

Idag rider vi vid nationalparken Thingvellir. Vi passerar övergivna gårdar som Hrautún och Skógarkot. Från gården Gjábakki har vi en enastående utsikt över nationalparken. Vi kan se sjön Thingvallavatn, den största sjön på Island. Detta är också det område där den nordamerikanska och europeiska kontinentalplattorna möts. Vi fortsätter längs en gammal väg till Kringlumýri för en bra paus och sedan rida en mycket trevlig stig som kallas Drift. Vi avslutar dagen nära Kaldárhöfði, där floden Sogið rinner ut ur sjön Thingvallavatn.

Dag 4
Dag
Dag 5

Villingarvatn - Reykjadalur - Hveragerdi

Vi rider uppåt i bergen och får återigen en fantastisk utsikt över sjön Thingvallavatn. När vi tagit oss över ännu ett berg rider vi längs två vulkaniska kratersjöar, Kattartjarnir. Vi klättrar uppför en sluttning och möts av ett grönt område med varma källor. Därefter möts vi av de branta klippformationerna som leder oss ner i den varma ångdalen Reykjadalur. I dalens varma bäck tar vi oss ett dopp, innan vi återvänder till Hveragerdi där turen avslutas. Innan vi rider nerför bergen har vi en storslagen utsikt mot havet och Västmannaöarna. Vi åker bil tillbaka till Reykjavik, runt 16.30.

*Var god observera att middagen sista kvällen (dag 5) ej är inkluderad.

Dag 5
Dag
Dag 6

Transfer till Keflavík – Hemresa

Transfer med flygbuss till Keflavík flygplats på egen hand.
 

Omdöme av resan

Bakgrund
Mycket bra organiserat, utmärkta hästar, bra ridledare med kunskap om Isländska sagor och sägner Underbara, varierande marker att rida på. Härlig blandning av människor, yngsta 16 år äldsta 84 år. Upphämtning fungerade bra.
Helhelts intrycket: Mycket nöjd
Kent
4.9 | 12st Omdömen | Visa alla omdömen och betyg

Vi hjälper dig med din resa