Ridning island
Reykjadalur, Islandshäst, Ridning
Reykjadalur, Islandshäst, Ridning
Reykjadalur, Islandshäst, Ridning
Reykjadalur, Islandshäst, Ridning
Reykjadalur, Islandshäst, Ridning

Eldhestars bästa

5 Nätter fr. 17 935:-
4.9/5 | 12st Omdömen

Avgångar: maj - september
5 Nätter
fr. 17 935:-

28 Maj - 18 Jun  fr. 17 935:-
01 Jul - 22 Jul     fr. 18 310:-
05 Aug - 08 Sep fr. 18 115:-


Upplev Eldhestars bästa dagsetapper ifrån de olika korta och långa ridturer på södra Island. Vi rider i en mindre grupp och bor bekvämt på miljöcertifierade Hotell Eldhestar***+. På denna tur får ni uppleva Maradalur - Hästarnas (Guldkorn i syd). Ni får också uppleva kratersjöarna Kattatjarnir och dalen Reykjadalur (Äventyr runt Vulkanen). Dessutom får vi erfara (Strandturen - dagstur deluxe). Till sist får vi uppleva nationalpaken Thingvellir (Thingvellir), en av två platser på Island som är med på UNESCOs lista över världsarv. Mer detaljerad information om resan hittar du under dagsbeskrivningen längre ner på sidan.

Flyg
Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors.
Anslutningsflyg kan bokas från övriga orter i Sverige.

Om våra priser
Våra priser visar ett pris per person. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och ridtur. Då priserna varierar beroendet på hur mycket som är bokat så kan det vara förmånligt att jämföra flera olika datum. 

Allmän information om ridresor
Information om svårighetsgrader på ridresorna, vad du ska packa och mycket annan nödvändig information finner du här: Mer information

Resans höjdpunkter:

Thingvellir
Kratersjöarna Kattatjarnir
Reykjardalur

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r Island inkl. skatter och bagage.
4 nätter på Hótel Eldhestar, samt 1 natt på hotell i Reykjavik.
Ridning 4 dagar - 75 km.
Helpension (frukost, lunch, middag), dock ej middag sista kvällen.
Transport till och från Reykjavik i anslutning till ridturen.
Guidning på engelska/svenska.
Personlig rådgivning från vår personal i Sverige.
Reseskydd via den statliga resegarantin.

Tillval:

Transfers till/från flygplatsen till Reykjavík.
Avbeställningsskydd vid sjukdom.

Beskrivning

Dag
Dag 1

Ankomst till Keflavík - Reykjavik - Hotel Eldhestar i Hveragerdi

Dag 1

Ni anländer på Keflaviks flygplats och tar därifrån flygbussen till Reykjavik (BSÍ) och blir mottagna av representanter från Eldhestar (17:30-18:00). Transport vidare till Eldhestars gård och hotell i Hveragerdi. Där blir ni inkvarterade på Hótel Eldhestar. Första kvällen äter vi alla middag tillsammans och Eldhestar berättar om nästkommande dagar. 

Dag
Dag 2

Ridtur Vellir - Þorlákshöfn

Dag 2

Efter en uppvärming i Vellirs paddock beger vi oss till den mäktiga floden Ölfusá. Vi rider genom Ölfusforir där vi bör se fåglar av olika slag. Långt i öster ser vi Eyjafjallajökull samt Mt. Hekla. Vi tar oss längs den västra stranden av Ölfusá, ridning med mycket trevligt spår. Slutligen når vi den södra stranden av Island och svänger västerut längs kusten. Vi avslutar dagen nära samhället Þorlákshöfn och kör tillbaka till gården Vellir.

Dag
Dag 3

Ridtur Kolviðarhóll - Heiðarbær

Dag 3

Vi börjar dagen i Kolvidarhóll. Vi rider norrut längs Húsmúli och Hengills berg. Vi når Engidalur dalen och fortsätter längs en smal stig. Vi sitter av och leder hästarna genom en smal klipp passage till den vackra Marardalur (Hästarnas dal). Vi fortsätter längs Hengill och sedan väster om Sköflungur på fina ridstigar. Norr om Sköflungur kommer vi så småningom att få en fin utsikt över sjön Thingvallavatn. Sjön är vid en klippa där islänningarna hade sina demokratiska möten som i hundratals år som kallades för Althingi. Vi fortsätter till Heiðarbær, där vi avslutar dagen.

Dag
Dag 4

Ridtur vid nationalparken Thingvellir

Dag 4

Idag rider vi vid nationalparken Thingvellir. Vi passerar övergivna gårdar som Hrautún och Skógarkot. Från gården Gjábakki har vi en enastående utsikt över nationalparken. Vi kan se sjön Thingvallavatn, den största sjön på Island. Detta är också det område där den nordamerikanska och europeiska kontinentalplattorna möts. Vi fortsätter längs en gammal väg till Kringlumýri för en bra paus och sedan rida en mycket trevlig stig som kallas Drift. Vi avslutar dagen nära Kaldárhöfði, där floden Sogið rinner ut ur sjön Thingvallavatn.

Dag
Dag 5

Ridtur längs Reykjadalur

Dag 5

Vi rider uppåt i bergen och får återigen en fantastisk utsikt över sjön Thingvallavatn. När vi tagit oss över ännu ett berg rider vi längs två vulkaniska kratersjöar, Kattartjarnir. Vi klättrar uppför en sluttning och möts av ett grönt område med varma källor. Därefter möts vi av de branta klippformationerna som leder oss ner i den varma ångdalen Reykjadalur. I dalens varma bäck tar vi oss ett dopp, innan vi återvänder till Hveragerdi där turen avslutas. Innan vi rider nerför bergen har vi en storslagen utsikt mot havet och Västmannaöarna. Vi åker bil tillbaka till Reykjavik, runt 17-tiden.

Dag
Dag 6

Hemresa

Frukost på hotellet. Om ni valt att köpa till flygbusstransfer hämtas ni upp på ert hotell av en transferbuss som tar er till flygplatsen. I annat fall kan ni köpa till flygbusstransfer på plats.

Omdöme av resan

Bakgrund
Mycket bra organiserat, utmärkta hästar, bra ridledare med kunskap om Isländska sagor och sägner Underbara, varierande marker att rida på. Härlig blandning av människor, yngsta 16 år äldsta 84 år. Upphämtning fungerade bra.
Helhelts intrycket: Mycket nöjd
Kent
4.9 | 12st Omdömen | Visa alla omdömen och betyg

Vi hjälper dig med din resa