Ridning island
Reykjadalur, Islandshäst, Ridning
Reykjadalur, Islandshäst, Ridning
Reykjadalur, Islandshäst, Ridning
Reykjadalur, Islandshäst, Ridning
Reykjadalur, Islandshäst, Ridning

Eldhestars bästa

5 Nätter fr. 24 150:-
4.9/5 | 15 Omdömen

Maj - September
5 Nätter
fr. 24 150:-

Maj - Jul   fr. 24 150:-

Aug - Sep fr. 24 250:-

Sök resa

Upplev Eldhestars bästa dagsetapper ifrån de olika korta och långa ridturer på södra Island. Vi rider i en mindre grupp och bor bekvämt på miljöcertifierade Hotell Eldhestar ★★★+. På denna tur får ni uppleva Maradalur - Hästarnas (Guldkorn i syd). Ni får också uppleva kratersjöarna Kattatjarnir och dalen Reykjadalur (Äventyr runt Vulkanen). Dessutom får vi erfara (Strandturen - dagstur deluxe). Till sist får vi uppleva nationalpaken Thingvellir (Thingvellir), en av två platser på Island som är med på UNESCOs lista över världsarv. Mer information om resan hittar du längre ner på sidan.

Avgångar 2024: Maj - september; utvalda datum. 

Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors. Kontakta oss för att boka anslutning från övriga orter i Sverige.

Allmän information om ridresor
Information om svårighetsgrader på ridresorna, vad du ska packa och mycket annan nödvändig information finner du här: Mer information

Resans höjdpunkter:

Thingvellir
Kratersjöarna Kattatjarnir
Reykjardalur

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r Island inkl. skatter och bagage.
4 nätter på Hótel Eldhestar, samt 1 natt på valt hotell i Reykjavik.
Ridning 4 dagar - 75 km.
Helpension (frukost, lunch, middag), dock ej middag sista kvällen.
Transport till och från Reykjavik i anslutning till ridturen.
Guidning på engelska/svenska.
Personlig rådgivning från vår personal i Sverige.
Reseskydd via den statliga resegarantin.

Tillval:

Transfers till/från flygplatsen till Reykjavík.
Avbeställningsskydd: 595 sek p.p.

Om våra priser:

Våra priser visar ett pris per person, baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och aktiviteter. Då priserna varierar med platstillgång så kan det vara förmånligt att jämföra olika datum.

Beskrivning

Dag
Dag 1

Ankomst till Keflavík - Reykjavik - Hotel Eldhestar i Hveragerdi

Dag 1

Ni anländer på Keflaviks flygplats och tar därifrån flygbussen till Reykjavik (BSÍ) och blir mottagna av representanter från Eldhestar (17:30-18:00). Transport vidare till Eldhestars gård och hotell i Hveragerdi. Där blir ni inkvarterade på Hótel Eldhestar. Första kvällen äter vi alla middag tillsammans och Eldhestar berättar om nästkommande dagar. 

Dag
Dag 2

Ridtur Vellir - Thorlákshöfn

Dag 2

Efter frukost får vi ridinstruktioner och lär känna hästarna. Efter en uppvärming i paddocken beger vi oss till den mäktiga floden Ölfusá. Vi rider genom Ölfusforir där vi bör se fåglar av olika slag. I bra väder, ser vi långt i öster vulkanerna Eyjafjallajökull samt Hekla. Vi tar oss längs den västra stranden av Ölfusá, ridning med mycket trevligt spår. Slutligen når vi den södra stranden av Island och svänger västerut längs kusten. Vi avslutar dagen nära samhället Þorlákshöfn och kör tillbaka till Vellir. 24,3 km, 5-6 timmar.

Dag
Dag 3

Ridtur Kolviðarhóll - Jórukleif

Dag 3

Vi börjar dagen i Kolvidarhóll och rider därifrån norrut längs Húsmúli och Hengills berg. Vi når Engidalur dalen och fortsätter längs en smal stig. Där sitter vi av och leder hästarna genom en smal klippassage till den vackra Marardalur (Hästarnas dal). Därefter passerar vi Dyrfjöll (Dörr-bergen) och när vi når bergtoppen har vi utsikt över sjön Thingvallavatn. Sjön ligger vid den klyfta där islänningarna i hundratals år haft sina demokratiska möten, Allting. Deltagarna åker bil till Vellir för middag och övernattning.  25 km, 5-6 timmar.

Dag
Dag 4

Ridtur Skógarhólar- Kringlumýri

Dag 4

Idag rider vi på natursköna stigar genom skogar och lava vid nationalparken Thingvellir. Vi passerar övergivna gårdar som Hrautún och Skógarkot. Från gården Gjábakki har vi en enastående utsikt över nationalparken. Vi kan se sjön Thingvallavatn, den största sjön på Island. Detta är också det område där de nordamerikanska och europeiska kontinentalplattorna möts. Vi fortsätter längs en gammal väg till Kringlumýri och avslutar dagen nära Kringlumýri. Därifrån åker vi tillbaka till Vellir. Ca. 25 km, 5-6 timmar.

Dag
Dag 5

Ridtur Reykjadalur- Vellir

Dag 5

Vi korsar ån varmá och rider på en smal stig genom ett lavafält som är skapat av vulkanen Hengill. Vi fortsätter på fina ridvägar, korsar en bergsrygg och rider mot den magnifika geotermiska dalen Reykjadalur.  Hästarna tar oss så upp till dalen med en fantastisk utsikt av färgglada kullar, det vackra vattenfallet Djúpagilsfoss och varma källor. Vi stannar för lunch och har möjlighet att njuta av ett avslappnande bad i den varma bäcken innan vi rider ut ur dalen genom de natursköna landskapet. På vägen  ut får vi njuta av en spektakulär panoramavy över södra islands lågland, bergen, havet och om vädret tillåter Västmannaöarna. Vi paserar stallområdet i Hveragerði och rider på fina ridstigar. Turen fortsätter genom en liten å och längst med en färgglad bergskant med många varma källor ovanför byn Hveragerði. Stigen tar oss genom en skog och längst med berget Reykjafjall och tillbaka till vår gård där turen slutar.  20 km, 5-6 timmar.

Efter förfriskning åker vi med bil tillbaka till Reykjavik runt 16:30

Dag
Dag 6

Hemresa

Frukost på hotellet. Om ni valt att köpa till flygbusstransfer hämtas ni upp på ert hotell av en transferbuss som tar er till flygplatsen. I annat fall kan ni köpa till flygbusstransfer på plats.

Omdöme av resan

Bakgrund
Mycket bra organiserat, utmärkta hästar, bra ridledare med kunskap om Isländska sagor och sägner Underbara, varierande marker att rida på. Härlig blandning av människor, yngsta 16 år äldsta 84 år. Upphämtning fungerade bra.
Helhelts intrycket: Mycket nöjd
Kent

Vi hjälper dig med din resa