Ridning, Island, Islandshäst, Häst
Ridning, Lava, Islandshäst
Ridning, Islandshäst
Ridning, Skog, Islandshäst
Strand, Ridning, Islandshäst
Varm källa, Ridning, Island
Hästar, Flock

Southern Comfort

4-5 Nätter fr. 16 700:-
4.7/5 | 23 Omdömen

Maj - September
4-5 Nätter
fr. 16 700:-

Maj - Jul   fr. 16 700:-

Aug - Sep fr. 16 900:-

 

Sök resa

Du rider spännande dagsturer i området kring Eldhestars gård och upptäcker fantastiska kontraster i den isländska naturen - från det snabbt strömmande glaciärvattnet i älven Ölfusá, över breda ängar och bergen till de varma, geotermiska bäckarna i Reykjadalur. Ritterna sker på natursköna vägar i varierad terräng och du bor bekvämt på Hótel Eldhestar eller på ett närliggande hotell. Vid slutet av varje dag kan du njuta av ett dopp i det varma vildmarksbadet, en god middag och ett bekvämt boende. Dagritterna kombineras på olika sätt utifrån rådande väder och gruppens färdigheter i ridning. Mer information om resan hittar du längre ner på sidan.

Avgångar 2024: Maj - september; onsdagar och söndagar.

Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors. Kontakta oss för att boka anslutning från övriga orter i Sverige.

Allmän information om ridresor
Information om svårighetsgrader på ridresorna, vad du ska packa och mycket annan nödvändig information hittar du här: Mer information

Resans höjdpunkter:

Reykjadalur
Ingólfsfjall
Strandritt på naturskön svart strand

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r Island inkl. skatter och bagage.
3/4 nätter på Hótel Eldhestar (lr närliggande hotell) och 1 natt på valt hotell i Reykjavik.
Ridning 3 eller 4 dagar. Dagsetapper på 20-35 km (4-7 timmars ridning).
Helpension (frukost, lunch, middag), dock ej middag sista kvällen.
Transport till och från Reykjavik i anslutning till ridturen.
Guidning på engelska/svenska.
Personlig rådgivning från vår personal i Sverige.
Reseskydd via den statliga resegarantin.

Tillval:

Transfers till/från flygplatsen till Reykjavík.
Avbeställningsskydd: 595 sek p.p.

Om våra priser:

Våra priser visar ett pris per person, baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och aktiviteter. Då priserna varierar med platstillgång så kan det vara förmånligt att jämföra olika datum.

Beskrivning

Dag
Dag 1

Ankomst till Keflavík - transfer till Reykjavík - Hveragerdi

Dag 1

Efter ankomst till Keflavíks flygplats tar du flygbussen till Reykjavík, till BSÍ. Där väntar en representant från Eldhestar och vidare transport sker till Eldhestars gård Vellir, strax utanför samhället Hveragerði. Vi äter en välkomstmiddag och går igenom detaljerna inför de följande dagarna. 

Dag
Dag 2

Ridtur Ölfusá och varma bad

Dag 2

Dagens ridtur visar hur det vackra landskapet öppnas upp mellan bergen och havet på södra Island. Vi rider längs floden Ölfusá och ner till en ö i floddeltat. Sedan vänder vi upp mot bergen och fortsätter längs Reykjafjall Mountain, där både får och hästar betar under sommaren. Innan middagen finns möjlighet att mjuka upp i vildmarksbaden på Hotel Eldhestar eller i det stora och varma vildmarksbadet i Hveragerði's berömda pool.

Dag
Dag 3

Ridtur till Reykjadalur och varma källor

Dag 3

Denna dag erbjuder magnifika vyer som visar den isländska naturens många skepnader. Vi rider genom lavafält mot de gröna kullarna i dalen Reykjadalur. I dalen Reykjadalur får vi se varma källor och ta ett avkopplande bad i en varm bäck. På väg tillbaka till gården Vellir, kan du njuta av en fantastisk utsikt över vattenfallet Djúpagilsfoss och sedan hela vägen ner till kusten, där vi kommer att kunna se Västmannaöarna på en klar dag. Detta är en unik möjlighet att uppleva den isländska naturen i all dess mångfald.

Dag
Dag 4

Ridtur längs Ingólfsleden

Dag 4

Ni rider på utmärkta töltsvägar och efter en naturskön led i fotspåren av den första nybyggaren Ingólfur Arnarsson, längs berget Ingólfsfjall som är uppkallad efter honom. På vägen kommer du att se en kopia av en vikings långhus. När du är klar med din ridning för dagen, kan du värma dig med en kopp kaffe eller te och njuta av en bit av hembakad tårta. Kvällen till eget förfogande.

Om du har valt 4 nätters resan så sker transport till ert hotell i Reykjavik på kvällen. 

Dag
Dag 5

Hemresa (4n) eller strandritt (5n)

För 4 nätters resan: 

Frukost på hotellet. Om ni valt att köpa till flygbusstransfer hämtas ni upp på ert hotell av en transferbuss som tar er till flygplatsen. I annat fall kan ni köpa till flygbusstransfer på plats. 

För 5 nätters resan:

Idag börjar vi med en ridtur på stranden vid den lilla fiskebyn Þorlákshöfn. Vi följer stranden till där floden Ölfusá möter havet. Därefter fortsätter vi ritten på de mjuka flodbankerna tillbaka till Vellir (turen kan också starta på Eldhestars gård och sluta vid Þorlákshöfn, beroende på tidvattnet). På kvällen sker transport till ert hotell i Reykjavík.

Dag
Dag 6

Hemresa (5n)

Frukost på hotellet. Om ni valt att köpa till flygbusstransfer hämtas ni upp på ert hotell av en transferbuss som tar er till flygplatsen. I annat fall kan ni köpa till flygbusstransfer på plats. 

Omdöme av resan

Bakgrund
Eldhestar är en pärla. Bra boende, jättegod mat och fantastiskt bra organiserat med ridningen och allt runtomkring. Blev störtförälskad i dessa underbara hästar och ridguiden var kanon!
Asta

Vi hjälper dig med din resa