gyllene cirkeln, island, gullfoss
blå lagunen, island
torvhus, island
akureyri, island
myvatn, island
godafoss, island
jardabodin, myvatn, island
valskådning, island
dettifoss, sydkusten, island
hvalnes, island
jökulsarlon, glaciär, glaciärlagun, sydkusten, island
jökulsarlon, glaciärlagun, island, sydkusten
reynisdrangar, sydkusten, island
seljalandsfoss, sydkusten, island
gejser, island
hallgrimskirkja, island

Den klassiska rundresan

7 Nätter fr. 22 840:-
4.8/5 | 107st Omdömen

Avgångar: maj - september
7 Nätter
fr. 22 840:-

22 Maj - 29 Maj  fr. 22 840:-

26 Juni - 03 Juli  fr. 23 050:-

31 Juli - 07 Aug  fr. 22 840:-

28 Aug - 04 Sep fr. 22 840:-


Följ med på vår populära och klassiska rundresa till Island. Vi åker runt hela Island, och du får chans att besöka många av Islands mest kända platser. Vad sägs om fågelparadiset Myvatn, Europas största glaciär Vatnajökull, sprutande gejsrar och dundrande vattenfall? Vår rundresa tar dig inte bara till de kända sevärdheterna, utan ger dig också en god inblick i Islands geografi och historia. Ni guidas på svenska av en isländsk lokalguide som gör platserna och sevärdheterna levande - en minnesvärd upplevelse! Mer detaljerad information om resan hittar du under dagsbeskrivningen längre ner på sidan.

Specialpris
Just nu har vi ett rabatterat specialerbjudande där vi drar av 2 500:- för varje person i ditt resesällskap. Det rabatterade priset ser du i bokningsflödet när du väljer hotell. Erbjudandet gäller för bokningar som görs till och med 30/4 .

Flyg
Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors.
Anslutningsflyg kan bokas från övriga orter i Sverige.

Om våra priser
Våra priser visar ett pris per person baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, boende och hyrbil. Då priserna varierar beroende på hur mycket som är bokat så kan det vara förmånligt att jämföra flera olika datum.

Resans höjdpunkter:

Besöka Akureyri
Besöka Myvatn
Glaciärlagunen Jökulsarlon

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r Island inkl. skatter och bagage
7 nätter på 3- och 4-stjärniga hotell med privat dusch/wc
Frukost ingår där så är angivet
Transfer från flygplatsen till hotellet
Rundresa med svensk- och engelsktalande guide
7 frukostar och 5 middagar
Inträde Glaumbærmuséet
Inträde till LAVA: Vulkan- och jordbävningscenter i Hvolsvöllur
Transfer vid hemresa från hotellet till flygplatsen
Personlig rådgivning från vår personal i Sverige
Reseskydd via den statliga resegarantin

Tillval:

Bad i Blå Lagunen
Valskådning från Akureyri
Utomhusbad vid Mývatn
Båttur på glaciärlagunen, Jökulssárlón
Ridtur på Islandshäst, Selfoss
Avbeställningsskydd vid sjukdom

Beskrivning

Dag
Onsdag

Välkommen till Island

blå lagunen, island

Ankomst till Island på förmiddagen eller eftermiddagen. Vid ankomst tar ni bekvämt transferbussen direkt till hotellet i Reykjavík. Transferbussen står parkerad rakt utanför utgången och avgår från Keflavík flygplats i anslutning till ankommande flyg. Välj transfer med eller utan stop för bad i Blå Lagunen.

Incheckning på hotellet och sedan är dagen/kvällen till eget förfogande I Reykjavik.
Ni övernattar i centrala Reykjavik på Hotel Plaza*** eller likande.

Dag
Torsdag

Historisk bondgård och hästarnas dal

akureyri, island

Under torsdagen åker ni norrut via Hvalfjordstunneln till Borgarnes och sedan vidare längre norrut till Skagafjördur - hästarnas dal. Vi besöker hembygdsmuseet i Glaumbær (inklusive inträde). Härifrån fortsätter färden via Öxnadalsheidi till Nordlandets huvudstad Akureyri - en trevlig stad med en fin modern kyrka, en intressant botanisk trädgård, affärer, cafeér, och ett stort utomhusbad. Övernattning och middag på Hotel KEA Akureyri eller liknande. 

Dag
Fredag

Vattenfall, lavafält, geotermiskt bad och valskådning

myvatn, island

Vi stannar till vid vattenfallet Goðafoss på väg till Mývatn. Området kring Mývatn består av lavafält, vulkaner och berg. Spännande lavaformationer kan man studera i Dimmuborgir, pseudo kratrar och undervattensgrottor med geotermiskt vatten finns i Grjótagjá, ångeruptioner och kokande svavelgropar får man se vid besöket i Námaskarð. 

Vi besöker Jardbödin, Norra Islands ”Blå lagun” där det finns möjlighet att bada och äta lunch. De som vill kan åka på valskådning på kvällen. Övernattning och middag på Hotel KEA Akureyri eller liknande.

Tillval: Utomhusbad i Jarbödin i Myvatn. Måste förbokas.
Tillval: Valsafari i Akureyri. Måste förbokas.

Dag
Lördag

Vulkan, vattenfall och fiskebyar

dettifoss, sydkusten, island

Vi lämnar Akureyri och börjar dagen med att besöka Dettifoss, ett av de mäktigaste vattenfallen i Europa. Därefter färdas vi över höglandet Mödrudalsöræfi och via Egilstadir till de glest bebyggda och vackra Öst-fjordarna med små fiskebyar och storslagna fjäll. Övernattning och middag Hotel Bláfell, Breiddalsvík eller liknande.

Dag
Söndag

Grön nationalpark och vit glaciär

jökulsarlon, glaciärlagun, sydkusten, island

Ni åker längs den dramatiska och unika kustlinjen vid östfjordrarna. Ni passerar Djupivogur och Höfn. Inte så långt från Höfn, vid Vatnajökulls fot finns glaciärlagunen Jökulsárlón. Här flyter isberg som lossat från glaciären omkring och hela vyn är sagolik. I glaciärtungorna träder den tusenåriga ismassan fram i sin rena, klarblå färg. Från lagunen rinner en cirka en km lång flod ut i Atlanten. Har du tur får du se nyfikna sälar sticka upp sina huvuden i bränningarna. Ni har möjlighet att ta en kortare båttur på glaciärlagunen bland isbergen.

Färden går vidare till Skaftafell Nationalpark, en vacker, grön oas nedanför Örfærajökull, den högsta toppen på Island (2119 m). Övernattning och middag på Hotel Islandia Núpar eller liknande.  

Tillval: Båttur på glaciärlagunen Jökulsarlon. Måste förbokas.

Dag
Måndag

Svarta lavafält och Islands sydligaste punkt

reynisdrangar, sydkusten, island

Dagen börjar med att ni kör över Eldhrauns lavafält där ni få se Mýrdalssandurs svarta lavasand som spolats ut under Mýrdalsjökull och lagt sig intill havet under vulkanen Katlas utbrott. Sedan passerar ni Vík och stannar till vid Reynisfjaras lavasandstrand, känd för sina ovanliga stenformationer och utsikten mot Dyrhólaey, udden som havet grävt ett stort hål i. Om ni ska vandra på stranden, håller er långt från havet då stora vågor utan förvarning kan svepa upp och ta med sig oförsiktiga turister ut i havet. 

Nästa stopp är vattenfallen Skógafoss och Seljalandsfoss, innan dagen avslutas med ett besök på LAVA: Islands vulkan- och jordbävningscenter i Hvolsvöllur (entré ingår i priset). Natten spenderas vid Selfoss. Övernattning och middag på Hotel Selfoss**** eller liknande. Hotellet har ett fint SPA som vi kan rekommendera.

Tillval: Ridtur Islandshäst, Selfoss. Måste förbokas.

Dag
Tisdag

Gullfoss - Geysir och Thingvellir

gejser, island

Den här dagen besöker ni några av de mest intressanta och välkända sevärdheterna på Island. Första stoppet är det majestätiska Gullfoss, det “gyllene” vattenfallet, som av många anses vara Islands vackraste. Vattenfallet har två etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassor som kastar sig över stupet ner i ravinen.

Vi fortsätter till det världsberömda geotermiska området Geysir där Strokkur, Islands mest aktiva gejser, har regelbundna utbrott var femte minut. Med sina regelbundna utbrott får ni flera chanser att uppleva källans utbrott där en majestätisk vattenkaskad kastas upp mot skyn. Ni kan vandra runt bland de bubblande lerpölarna och de ångande underjordiska källorna - och känna jordens inre krafter rakt under fötterna.

Vi fortsätter vår resa till nationalparken Thingvellir där världens älsta parlament grundades. Från Tingvellir åker vi till Reykjavik. Väl framme i Reykjavík bekantar ni er med stadens sevärdheter och historia. Vi stannar till vid Perlan varifrån vi kan beskåda utsikten över Reykjavik med omnejd.
Vi övernattar i centrala Reykjavik på Hotel Plaza*** eller liknande. Kvällen fri till egna aktiviteter.

Dag
Onsdag

Hemresa

Hemresa tidigt på morgonen. Vår transferbuss hämtar er på hotellet och kör er till Keflaviks flygplats för hemresa.
Åter i Sverige vid lunchtid.

Omdöme av resan

natur, island
Vi har gjort många resor i världen men denna resa till Island var nog den bästa. Man fick se den fantastiska naturen, valar och lunnefåglar. Bada i heta källor, se vulkaner osv
Guiden var helt otroligt bra. Rolig, engagerad, omtänksam och kunnig.
Per
4.8 | 107st Omdömen | Visa alla omdömen och betyg

Vi hjälper dig med din resa