gyllene cirkeln, island, gullfoss
blå lagunen, island
torvhus, island
akureyri, island
myvatn, island
godafoss, island
jardabodin, myvatn, island
valskådning, island
dettifoss, sydkusten, island
jökulsarlon, glaciär, glaciärlagun, sydkusten, island
jökulsarlon, glaciärlagun, island, sydkusten
reynisdrangar, sydkusten, island
seljalandsfoss, sydkusten, island
gejser, island
hallgrimskirkja, island

Den klassiska rundresan

6 Nätter fr. 16 435:-
4.8/5 | 119 Omdömen

Maj - September
6 Nätter
fr. 16 435:-

29 Maj - 26 Jun   fr. 16 435:-

10 Jul - 31 Jul     fr. 16 635:-

21 Aug - 04 Sep  fr. 16 535:-

Sök resa

Följ med på vår populära och klassiska rundresa till Island. Vi åker runt hela Island, och du får chans att besöka många av Islands mest kända platser. Vad sägs om fågelparadiset Myvatn, Europas största glaciär Vatnajökull, sprutande gejsrar och dundrande vattenfall? Vår rundresa tar dig inte bara till de kända sevärdheterna, utan ger dig också en god inblick i Islands geografi och historia. Ni guidas på svenska av en isländsk lokalguide som gör platserna och sevärdheterna levande - en minnesvärd upplevelse! Mer information om resan hittar du längre ner på sidan.

Avgångar 2022: 29 maj - 04 september; söndagar, specifika datum. 

Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors. Kontakta oss för att boka anslutning från övriga orter.


Ps. nu ingår även fri ombokning fram till 30 dagar före avresa!  

Resans höjdpunkter:

Besöka Akureyri
Besöka Myvatn
Glaciärlagunen Jökulsarlon

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r till Island inkl. skatter och bagage.
Rundresa med svensk- och engelsktalande guide.
6 nätter på 3- eller 4-stjärniga hotell med privat dusch/wc.
6 frukostar.
Transfer vid ankomst från flygplatsen till hotellet i Reykjavik.
Transfer vid hemresa från hotellet till flygplatsen.
Personlig rådgivning från vår personal i Sverige.
Reseskydd via den statliga resegarantin.

Tillval:

Bad i Blå Lagunen.
4 middagar under rundresan.
Privat transfer Keflavik flygplats - hotell i Reykjavik t/r.
Möjlighet att förlänga resan med 1 natt i Reykjavik (kontakta oss).
Avbeställningsskydd vid sjukdom.
Klimatkompensation för flygresa t/r till Island.

Om våra priser:

Våra priser visar ett pris per person, baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och aktiviteter. Då priserna varierar med platstillgång så kan det vara förmånligt att jämföra olika datum.

Beskrivning

Dag
Söndag

Välkommen till Island!

blå lagunen, island

Ankomst till Island på förmiddagen eller eftermiddagen. Vid ankomst tar ni bekvämt transferbussen direkt till hotellet i Reykjavík. Transferbussen står parkerad rakt utanför utgången och avgår från Keflavík flygplats i anslutning till ankommande flyg. Välj transfer till hotell i Reykjavik med eller utan stopp för bad i Blå Lagunen.

Incheckning på hotellet och sedan är dagen/kvällen till eget förfogande I Reykjavik. Ni övernattar i centrala Reykjavik på Hotel Klettur eller liknande.

Dag
Måndag

Historisk bondgård och hästarnas dal

akureyri, island

Under torsdagen åker ni norrut via Hvalfjordstunneln till Borgarnes och sedan vidare längre norrut till Skagafjördur - hästarnas dal. Vi besöker hembygdsmuseet i Glaumbær (inklusive inträde). Härifrån fortsätter färden via Öxnadalsheidi till Nordlandets huvudstad Akureyri - en trevlig stad med en fin modern kyrka, en intressant botanisk trädgård, affärer, cafeér, och ett stort utomhusbad. Övernattning på Hotel Hotel Norðurland, Akureyri eller liknande. 

Dag
Tisdag

Vattenfall, lavafält och kratrar

myvatn, island

Vi stannar till vid vattenfallet Goðafoss på väg till Mývatn. Området kring Mývatn består av lavafält, vulkaner och berg. Spännande lavaformationer kan man studera i Dimmuborgir, pseudo kratrar och undervattensgrottor med geotermiskt vatten finns i Grjótagjá, ångeruptioner och kokande svavelgropar får man se vid besöket i Námaskarð. 

Nästa stopp är vid Dettifoss, ett av de mäktigaste vattenfallen i Europa. Därefter färdas vi över höglandet Mödrudalsöræfi till Egilstadir där vi övernattar på Lake Hotel Egilsstaðir eller liknande. 

Dag
Onsdag

Vattenfall och fiskebyar

dettifoss, sydkusten, island

Vi lämnar Egilsstaðir och åker söderut längs den dramatiska och unika kustlinjen vid östfjordrarna med små fiskebyar och storslagna fjäll. Utsikten är hisnande vacker. Vi övernattar i fiskebyn Höfn, känd för sin fantastiska hummer. 

Vi övernattar i fiskebyn Höfn på hotel Hotel Edda Höfn.

Dag
Torsdag

Grön nationalpark och vit glaciär

jökulsarlon, glaciärlagun, sydkusten, island

Inte så långt från Höfn, vid Vatnajökulls fot finns glaciärlagunen Jökulsárlón. Här flyter isberg som lossat från glaciären omkring och hela vyn är sagolik. I glaciärtungorna träder den tusenåriga ismassan fram i sin rena, klarblå färg. Från lagunen rinner en cirka en km lång flod ut i Atlanten. Har du tur får du se nyfikna sälar sticka upp sina huvuden i bränningarna.

Färden går vidare till Skaftafell Nationalpark, en vacker, grön oas nedanför Örfærajökull, den högsta toppen på Island (2119 m). Ni fortsätter resan över Eldhrauns lavafält där ni få se Mýrdalssandurs svarta lavasand som spolats ut under Mýrdalsjökull och lagt sig intill havet under vulkanen Katlas utbrott. Sedan passerar ni Vík och stannar till vid Reynisfjaras lavasandstrand, känd för sina ovanliga stenformationer och utsikten mot Dyrhólaey, udden som havet grävt ett stort hål i. Om ni ska vandra på stranden, håller er långt från havet då stora vågor utan förvarning kan svepa upp och ta med sig oförsiktiga turister ut i havet.   

På vägen till Selfoss besöker ni vattenfallen Skógafoss och Seljalandsfoss, två av Islands mest berömda vattenfall. 

Övernattning på Hotel Selfoss**** eller liknande. Hotellet har ett fint SPA som vi kan rekommendera.
 

Dag
Fredag

Gullfoss - Geysir och Thingvellir

gejser, island

Den här dagen besöker ni några av de mest intressanta och välkända sevärdheterna på Island. Första stoppet är det majestätiska Gullfoss, det “gyllene” vattenfallet, som av många anses vara Islands vackraste. Vattenfallet har två etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassor som kastar sig över stupet ner i ravinen.

Vi fortsätter till det världsberömda geotermiska området Geysir där Strokkur, Islands mest aktiva gejser, har regelbundna utbrott var femte minut. Med sina regelbundna utbrott får ni flera chanser att uppleva källans utbrott där en majestätisk vattenkaskad kastas upp mot skyn. Ni kan vandra runt bland de bubblande lerpölarna och de ångande underjordiska källorna - och känna jordens inre krafter rakt under fötterna.

Vi fortsätter vår resa till nationalparken Thingvellir där världens älsta parlament grundades. Från Tingvellir åker vi till Reykjavik. Väl framme i Reykjavík bekantar ni er med stadens sevärdheter och historia. Vi stannar till vid Perlan varifrån vi kan beskåda utsikten över Reykjavik med omnejd.

Vi övernattar i centrala Reykjavik på Hotel Klettur eller liknande. Kvällen fri till egna aktiviteter.

Obs!
Anmäl att du vill bli hämtad av flygbussen från Reykjavík Excursions i receptionen på ditt hotell kvällen innan hemresan. Du väljer själv vilken av bussens avgångar du vill åka med, men se till att vara på flygplatsen i god tid. Vi rekommenderar att du är på flygplatsen senast 2 timmar innan avgång.

Dag
Lördag

Hemresa

Hemresa tidigt på morgonen. Transferbussen hämtar er på hotellet och kör er till Keflaviks flygplats för hemresa.
Åter i Sverige vid lunchtid.

Omdöme av resan

natur, island
Vi har gjort många resor i världen men denna resa till Island var nog den bästa. Man fick se den fantastiska naturen, valar och lunnefåglar. Bada i heta källor, se vulkaner osv
Guiden var helt otroligt bra. Rolig, engagerad, omtänksam och kunnig.
Per

Vi hjälper dig med din resa