sydkusten, island, seljalandsfoss
Hotel Eldhestar, island, ridning, sydkusten
Par badar i Sky Lagoon
Hotel Eldhestar, island, sydkusten, ridning
sydkusten, vik, island
svart strand, lava, reynisfjara, sydkusten, island
blå lagunen, island
gejser, island
gullfoss, island
thingvellir, island
harpa, reykjavik
solfar, reykjavik, island

Pärlor i Sydväst

3-4 Nätter fr. 5 300:-
4.5/5 | 4 Omdömen

Sep - Apr
3-4 Nätter
fr. 5 300:-

Jan - Apr  fr. 5 300:-

Sep - Dec fr. 6 050:-

Sök resa

Specialerbjudande!

På den här resan bor du på en gård med Islandshästar på södra Island, och därifrån kan du med hyrbil upptäcka många av sydvästra Islands pärlor. Resan bjuder på äventyr och fantastiska möjligheter till ridturer då du bor bekvämt och mysigt på trestjärniga Hotel Eldhestar, ett Mecka för ridintresserade. Härifrån har du nära till många av landets allra bästa sevärdheter. Stannar du fyra nätter får ni dessutom möjlighet att upptäcka Reykjavík.

Avgångar 2024: 
07 Jan - 30 Apr 2024; dagligen.

01 Sep - 15 Dec 2024; dagligen.

Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors. Kontakta oss för att boka anslutning från övriga orter i Sverige.

Resans höjdpunkter:

Vandra på den svarta lavastranden i Vík!
Upplev dramatiska vattenfall och gejsrar.
Bada i Sky Lagoon och Secret lagoon!
Gör fantastiska ridturer direkt från hotellet.

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r till Island inkl. skatter och bagage.
3-4 nätter på Hotel Eldhestar, inkl. frukost.
Hyrbil 3-4 dygn inkl. fria mil och självriskreducering (CDW).
Personlig service från vår personal.
Reseskydd via den statliga resegarantin.

Tillval:

Hyrbil - Paketet baseras på Hyundai I10 (5-dörrar). Möjlighet att välja andra biltyper.
Inträde till den Blå Lagunen (måste bokas i förväg).
Inträde till Sky Lagoon (måste bokas i förväg).
Inträde till Secret Lagoon.
Ridturer på Eldhestar, dag 2 och 3.
Valskådning från Reykjavík.
Avbeställningsskydd vid sjukdom 595 sek p.p.

Betalas på plats:

Vid upphämtning av hyrbil på flygplatsen tillkommer avgift om ca. 300 sek.
Bensin/diesel. Priset är ungefär samma som i Sverige.

Om våra priser:

Våra priser visar ett pris per person baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, boende och hyrbil. Då priserna varierar med platstillgång så kan det vara förmånligt att jämföra olika datum.

DELA DITT ÄVENTYR MED OSS!

Dela med dig av dina upplevelser av din resa till Island med oss!
@vulkantravelgroup | #vulkantravelgroup

 

Beskrivning

Dag
Dag 1

VÄLKOMMEN TILL ISLAND!

Par badar i Sky Lagoon.

Välkomna till Island! När ni anländer till Keflavík flygplats hämtar ni er hyrbil som står redo och väntar på er. Ert äventyr på Island börjar med ett val mellan två unika upplevelser: det lugnande Sky Lagoon eller det natursköna Hotel Eldhestar.

För de som söker avkoppling direkt efter flygresan, erbjuder Sky Lagoon en oas bara en kort bilresa från flygplatsen. Denna geotermiska spaanläggning skiljer sig från mängden med sin imponerande 75 meter långa infinitypool, dramatiskt placerad bland klippor med fri sikt över Atlanten. Här kan ni låta kropp och själ vila i 38°C varmt, mineralrikt vatten, samtidigt som ni tar del av den avkopplande 7-stegsritualen – en upplevelse designad för att maximera ert välbefinnande.

Alternativt kan ni välja att direkt bege er till Hotel Eldhestar, där ni ska sova er första natt på Island. Hotellet ligger i byn Hveragerd. Resan dit tar lite mer än en timme från flygplatsen. Hveragerdi är känt för sina unika växthusodlingar, uppvärmda av jordens inre kraft, vilket skapar en fascinerande inblick i hur isländsk innovation och natur går hand i hand.

Hotel Eldhestar är ett miljövänliga hotell som erbjuder gästerna en unik möjlighet att uppleva det isländska landskapet på hästryggen, med specialiserade turer för både nybörjare och erfarna ryttare. 

Dag
Dag 2

UTFORSKA SYDKUSTEN ELLER TA EN RIDTUR

Dag 2

Börja dagen med att äta en stärkande frukost på hotellet. I dag har ni möjligheten att antingen utforska Islands fantastiska sydkust med hyrbil eller att göra en ridtur som finns som tillval för den här dagen. De möjliga ridturerna finns presenterade längre ner på sidan. Om ni istället vill utforska sydkusten med bil föreslår vi en utflykt som tar sikte på byn Vík som ligger ungefär 150 kilometer öster ut längs sydkusten.

Vík är Islands sydligaste by med vackra omgivningar och en känd svart lavasandstrand – men det är kanske framförallt stoppen på vägen som gör resan till en av de häftigaste på Island. Väljer ni att åka mot Vík rekommenderar vi att ni stannar vid vackra vattenfallen Seljalandsfoss och Skógafoss som ligger ca 90 respektive 120 km från stugan där ni bor. På vägen kommer ni även passera vulkanen Eyjafjallajökull samt glaciären Solheimajökull där ni kan göra en vandring med guide på glaciärens tunga som sträcker sig ner mot kustlinjen. Under bilfärden kommer ni till höger kunna betrakta de svarta lavasandstränderna och det vilda havet medan ni till vänster kommer kunna titta upp på de dramatiska bergen.

Strax innan Vík, ligger fågelklipporna vid Dyrhólaey. När ni parkerar bilen kommer ni kliva ut till en svårslagen utsikt över klippformationerna, den svarta stranden och havet. Klipporna här är kända för sitt rika fågelliv där de flesta kommer för att se Lunnefågeln som häckar från maj till augusti. Väljer ni att vandra på stranden vill vi varna er för att gå nära vattnet. Stora vågor sveper med jämna mellanrum in och suger med sig den som står för nära. Natten spenderar ni på Hotel Eldhestar.

Dag
Dag 3

UPPTÄCK GYLLENE CIRKELN ELLER TA EN RIDTUR

Dag 3

Frukost på hotellet. Även idag har ni möjlighet att antingen göra en ridturer eller att utforska den så kallade Gyllene Cirkeln med bil. Ridturerna finns presenterade längre ner på sidan. Väljer ni istället att utforska Island på egen hand rekommenderar vi att ni tar ett varv runt den omtalade Gyllene Cirkeln. Cirkeln består av de tre stoppen Þingvellir nationalpark, Geysir och Gullfoss.

Þingvellirs nationalpark är ett område med historisk innebörd. Det här är nämligen platsen för världens första demokratiska parlament, Alltinget, som islänningarna höll redan år 900. Platsen är även geologiskt intressant då det är just här som den nordamerikanska kontinentalplattan möter den eurasiska, vilket resulterar i en 6 kilometer bred dalgång som börjar och slutar med branta klippor.

Geysir är ett världsberömt geotermiskt område där huvudattraktionen heter Strokkur, en gejser med regelbundna utbrott (5–10 minuters mellanrum). När Strokkur briserar skjuter den upp en 20 meter hög vattenkaskad i luften.Gullfoss är ett majestätiskt vattenfall som brukar anses som ett av Islands allra vackraste. Fallet uppstår där floden Hvítá störtar ned i en cirka 32 m djup skreva. Den här dagen har ni även möjligheten att välja till ett besök på Secret Lagoon. Lagunen är en varm källa ca 8 mil öster om Reykjavík där ni även kan duscha och köpa något lättare att äta eller dricka i baren. Vattnet faller i etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassorna som kastar sig över stupet ner i ravinen.

I dag har ni även möjlighet att välja till ett besök på Secret Lagoon, ett geotermiskt uppvärmt utomhusbad som ligger ca 80 km öster om Reykjavík. Även den här kvällen kör ni tillbaka till Hotel Eldhestar för natten.

Dag
Dag 4

HEMRESA (3N) ELLER DAG I REYKJAVIK

Dag 4

Frukost på hotellet. För er som har valt att stanna 3 nätter är det här hemresedagen. Kör ut hyrbilen till Keflavik flygplats, ca 1 timme, där ni lämnar tillbaka den innan flyget tar er tillbaka till Sverige igen.

För er som valt att stanna 4 nätter väntar en heldag i Reykjavík. Det tar ca 1 timme att köra till Reykjavík från ert hotell, och väl där hittar ni ett smörgåsbord av möjligheter. I det här paketet kan ni välja till att göra en valskådningstur som utgår från hamnen i Reykjavík. Ni åker då ut med båt och får lära er mer om och se havets mäktiga giganter.

Annars har Reykjavík gott om lockelser. Staden är en gammal fiskeby som exploderat i färger och uttryck där den ligger vid kanten av Atlanten. Här trängs förstklassiga restauranger med kultur, shopping och ett vida omtalat nattliv vars energi överraskar många. Stan är som byggd för att utforskas till fots då det mesta ligger inom promenadavstånd. Vill ni finns det dessutom spa-upplevelser av hög klass att avnjuta om de tidigare dagarnas äventyr har börjat ta ut sin rätt. På kvällen kör ni tillbaka och övernattar på Hotel Eldhestar.

Dag
Dag 5

HEMRESA (4N)

Frukost på hotellet. I dag är det så dags för er som valt att stanna i 4 nätter att åka hem. Kör kustvägen från Hveragerði till Keflavíks flygplats (ca 1 timme) där ni lämnar tillbaka hyrbilen innan planet tar er till Sverige. Tänk på att vara ute i god tid. Vi hoppas att resan blev så härlig som ni hade drömt om och räknar med att se er snart igen!

Hyrbilar

HL
Antal dörrar
Personer
Väskor
Växellåda
Hyundai i10
Hyundai i10
Höglandet: Nej
5 Dörrar
4 Personer
1 Väskor
Manuell Växellåda
Toyota Yaris Sedan
Toyota Yaris Sedan
Höglandet: Nej
5 Dörrar
4 Personer
2 Väskor
Automat/Manuell Växellåda
Skoda Octavia Sedan
Skoda Octavia Sedan
Höglandet: Nej
5 Dörrar
5 Personer
3 Väskor
Automat/Manuell Växellåda
Skoda Octavia Station Wagon
Skoda Octavia Station Wagon
Höglandet: Nej
5 Dörrar
5 Personer
5 Väskor
Automat/Manuell Växellåda
Dacia Duster 4WD
Dacia Duster 4WD
Höglandet: Nej
5 Dörrar
4 Personer
4 Väskor
Manuell Växellåda
Ford Galaxy
Ford Galaxy
Höglandet: Nej
5 Dörrar
7 Personer
2 Väskor
Manuell Växellåda
Toyota Land Cruiser GX 4WD
Toyota Land Cruiser GX 4WD
Höglandet: Ja
5 Dörrar
5 Personer
5 Väskor
Automat Växellåda

Boende på Eldhestar Hotel

Hotel Eldhestar

Hotel Eldhestar

Det här hotellet med sin lantliga charm är omgivet av väldiga vidder. I centrum står, som namnet avslöjar, islandshästen. Förutom att de flesta gästerna kommer för hästarnas skull och att hästarna befinner sig i anslutning till hotellet är även väggarna dekorerade med gamla bilder och texter som påminner om vad hästen har betytt för islänningarna genom århundradena.

Inredningsmässigt har man låtit sig inspireras av färgerna och materialen i den isländska naturen och kulturen. Hotellet har dessutom byggts med ekologisk teknologi vilket har gjort det till det första på Island som fått eko-utmärkelsen “Nordic Swan”. De 44 rummen har alla egen ingång direkt från de omgivande fälten. Här vilar gästerna i kvalitetssängar och kan njuta av bekvämligheter såsom tv och en liten sittgrupp.

Hotellet har en restaurang, en trevlig bar och en gemensam lounge med öppen spis. Tillåter vädret kan gästerna även njuta av den friska luften på en terrass eller i hotellets badtunna.

Tillval ridturer

Här hittar du de tillval du kan göra för just den här resan. Titta närmare på det du är intresserad av och lägg sedan till ditt tillval när du bokar resan.

<% totalFilter %> filter applicerade

Vi hjälper dig med din resa