Icehotel, kiruna, sverige, trappa
Icehotel, kiruna, sverige, rum
Icehotel, kiruna, sverige, isbar
Icehotel, kiruna, sverige, hundspann
Icehotel, kiruna, sverige, hundspann
Icehotel, kiruna, sverige, norrsken
Icehotel, kiruna, sverige, upgradering rum

Weekend på Icehotel - Sverige

3-4 Nätter fr. 12 990:-

December - Mars
3-4 Nätter
fr. 12 990:-

Pris vinter 2023-24: Kontakta oss nedan


Upplev Kiruna med vårt specialpaket till Icehotel. Detta fantastiska ishotell är ett konstprojekt som byggs upp varje år i byn Jukkasjärvi i norra Sverige, helt byggt av snö och is. Ni får även åka på hundspannstur genom vildmarken och får goda chanser att beskåda det unika norrskenet under en snöskotertur.

Avgångar 2023/24: December - Mars, dagligen, Pris på förfrågan, kontakta oss för offert

Lägg till direktflyg från Stockholm, Malmö eller Göteborg, eller kontakta oss för att boka anslutning från övriga orter.

Resans höjdpunkter:

Boende på Icehotel Konstsvit.
Hundspannstur.
Norrskenssafari på skoter med middag.

Ingår och tillval

I paketet ingår:

3 eller 4 nätter på hotell (varav 2/3 varm natt och 1 kall natt).
3/4 Frukost, 1x Lunch och 1x Middag.
Hundspannstur med vår privata guide B-O.
Norrskenssafari på skoter med middag.
Transfer t/r till flygplatsen & utflykter, aktiviteter.
Personlig service från vår personal i Sverige.
Reseskydd via statliga resegarantin.

Tillval:

Flygresa t/r till Kiruna från angivna orter i Sverige.
Isskulptering, 90 min.
Raidú - Möte med renar, 4 tim.
Uppgradering till Deluxe suite sista natten (suiterna är belägna i Icehotel 365).
Egen skoter/släde på norrskenstur/hundspannstur.
Avbeställningsskydd: 595 sek p.p.

Om våra priser:

Våra priser visar pris per person baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg och hotell. Då priserna varierar med platstillgång så kan det vara förmånligt att jämföra olika datum.

Beskrivning

Dag
Dag 1

Välkomna till Icehotel

Icehotel

Ni anländer till Kiruna via tåg eller flyg och blir där hämtade för vidare transport till Jukkasjärvi, där Icehotel är fantastiskt beläget precis vid älvkanten. Checka därefter in i ett av de bekväma och mysiga hotellrummen. Dessa rum är de så kallade varma rummen, det vill säga klassiska stugor i trä med element och all den komfort som hör till en hotellövernattning. När ni hunnit landa har ni tid att hämta ut era vinteroveraller och se er omkring på området. Vi rekommenderar middag på Icehotel Restaurangen.

Dag
Dag 2

Hundspann och iskonst

hundspann

På morgonen promenerar ni den korta biten över till restaurangen och den uppdukade frukosten. Ta er tid och gör er redo för hundspannsturen med Bert-Ove och hans hundar. Kl 10.15 kommer Bert-Ove och hämtar upp er från den övre receptionen på Icehotel och ni kör en kort sträcka till kenneln. Hundarna har ett starkt luktsinne och de reagerar på lukt från andra djur som satt sig på tex ytterkläder. För att säkerställa att hundarna inte blir förvirrade så får ni inför denna tur låna ytterkläder som bara använts här. Kläderna är varma och sköna även underde kallaste dagarna.

Ni blir tilldelade en släde och hundar, varefter ni får en säkerhetsgenomgång. Sedan bär det av ut genom grindarna och in i skogen. Medan ditt sällskap eller annan deltagare sitter framför dig står du stadigt på slädens medar, att köra sitt eget spann är en underbar känsla. Vid en liten träkåta stannar ni för att äta lunch och testa på att gå på snöskor. Bert-Ove tar er med på en runda där han visar och berättar om olika fällor som traditionsenligt används för jakt av olika smådjur, därav namnet Trap Line. När ni är redo fortsätter ni er tur, ni byter av varandra som chaufför och du får möjlighet att sitta och njuta av färden på släden.

När ni kommer tillbaka till Icehotel så finns det gott om tid att ta sig runt och titta på alla konstsviterna av is. På kvällen finns möjligheten att boka till en kurs i isskulptur på 1,5 timme, en rolig aktivitet för de flesta åldrar. Vi rekommenderar återigen middag på Icehotel Restaurangen.

Dag
Dag 3

Egna aktiviteter och skotertur med dansande norrsken

norrsken

På morgonen promenerar ni den korta biten över till restaurangen och den uppdukade frukosten. Efter frukost har ni en dag att njuta av omgivningen och ta det lugnt fram till skoterturen på kvällen. Det finns även möjlighet att boka till aktiviteten "Raidu - möte med renar", för en spännande upplevelse där ni lär er massor om samerna, Sveriges urinvånare och deras kultur. Ni kommer att få prova att åka rensläde och träffa renarna på nära håll. Det är en intressant och rolig upplevelse som passar alla åldrar.

På kvällen blir det spännande! Inte bara håller vi tummarna för klart och fint väder för att kunna se norrskenet dansa, vi beger er dessutom ut på en skotertur ut i den mörka kvällen. Att köra fram genom skogen med lamporna från skotern som lyser upp naturen är en upplevelse alla borde få vara med om. För att slippa köra av skoterleden för att man tittat för mycket upp mot himlen så stannar ni med jämna mellanrum för att spana efter norrskenet. Efter ett tag stannar ni till vid en vedeldad skogsstuga där ni serveras en varm middag. Turen fortsätter genom vintermörkret och ni återvänder till Icehotel sent på kvällen. Nu är det dags för den avslutande höjdpunkten, ni kryper ner i de varma sovsäckarna och övernattar i en konstsvit av is och snö. Känn upplevelsen i den totala tystnaden tack vare de tjocka väggarna och sov gott!

Dag
Dag 4

Utcheckning och transfer till flygplatsen

Efter en god natts sömn ges ni möjligheten att ta en varm och skön bastu med dusch innan ni avnjuter en god frukost i restaurangen.

Tillval

flygplan

Flygresa t/r till Kiruna

flygplan

Flygresa t/r till Kiruna

Flyg direkt till Kiruna från våra destinationer i Sverige.

isskulptering

Isskulpteringskurs

1,5 timmar
isskulptering

Isskulpteringskurs

Gör som Icehotels konstnärer och skapa din egen isskulptur från ren Torne älvs-is. Gå en intensiv kurs i isskulptur - ett måste när du är på Icehotel.

Passa på att skapa din egen isskulptur av den orörda naturisen - något många konstnärer drömmer om. Kursen börjar med instruktören som pratar om ditt block av den kristallklara isen skördad från Torneälven, följt av en introduktion om hur man använder verktygen och grunderna för isskulptur.

raidu, möte med renar, kiruna

Raidu- Möte med renar

4 timmar
raidu, möte med renar, kiruna

Raidu- Möte med renar

I tusentals år har det samiska folket levt i harmoni med naturen och deras renar och ständigt flyttat på jakt efter mat för besättningen. Här får du möta renarna och till och med låta dem dra dig på en släde på en 200 meter lång bana i hög hastighet - en riktig adrenalinkick.

Efter en kort transfer från Icehotel, fortfarande i Jukkasjärvi, möter du den samiska kulturen vid Nutti Sámi Siida, grundad av den samiska Nils Nutti. Här får du träffa och mata nyfikna renar och lära dig mer om den samiska livsstilen och urbefolkningen i regionen.

Försök att köra en rensläde runt ett inhägnat spår på 200 meter, en träsläde, dras av en ren - en riktig adrenalinkick. Du samlas sedan runt elden i ett traditionellt samiskt tält där du får kaffe och får smaka på den samiska signaturrätten 'suovas'. Turnén avslutas med en kort transfer tillbaka till Icehotel.

hundspann

Tillägg för egen skoter/hundspann

hundspann

Tillägg för egen skoter/hundspann

Vill du köra egen skoter eller hundspann kan du köpa ett skotertillägg respektive hundspannstillägg för X sek per person, hittas som tillval i din varukorg.

Vi hjälper dig med din resa