worldclass, spa, island

Spa och avkoppling

Varva ned i ett spa-paradis

Besök inte Island utan att njuta av den naturliga tillgången på geotermisk värme. Vart du än är på Island är det aldrig långt till ett varmt bad – under bar himmel eller inomhus. På sommaren är det något särskilt att sjunka ned i en varm källa under midnattssolen; på vintern blir kontrasten mellan kall luft och varmt vatten en svårslagen krydda.

Bland alla exotiska badplatser som finns runt om Island kan vi nämna den varma floden i Landmannalaugar, kraterpoolen Víti vid Askja, och naturbadet i Mývatn. För dig som vill utgå från huvudstaden följer här några badtips.

Varma utomhusbad

Reykjavík har flera simbassänger, varje med sin speciella karaktär. Öppettiderna är generösa och likaså priserna, vilket gör badbesök till ett vardagligt inslag i islänningarnas liv. Hög hygienstandard gör att klorhalterna kan hållas nere på ett minimum. Slappna av i en av de heta ”heitur pottur”, som har temperaturer på mellan 36 och 42 grader, perfekt innan du tar en svalkande simtur i bassängen! Under vinterdagar kan du uppleva den spännande kontrasten att sitta i varmt vatten medan snöflingorna dalar ned.

Spa i Reykjavík

Reykjavík erbjuder ett antal spaanläggningar där du kan njuta av avslappnande bad och bastu eller välgörande massage- och ansiktsbehandlingar. I hjärtat av Reykjavík ligger Laugar Spa, Nordens största spaanläggning. Här finns skönhets- och massagesalong, fitnesscenter, utomhusbassänger, inomhusbassäng och ett exklusivt spa.

Nauthólsvíks geotermiska strand

Du behöver inte ha smak för iskalla bad för att besöka stranden i Nauthólsvík. Atlanten borde vara motbjudande kall här, men varmt geotermiskt vatten används för att värma upp denna lilla vik till behaglig temperatur under sommaren. Sand och strandkafé kompletterar bilden av en äkta badstrand.

Blå Lagunen

Sist men inte minst har vi Islands mest kända attraktion. Mitt i ett lavafält strax utanför Reykjavík ligger Blå Lagunen, en spa- och badanläggning med geotermiskt vatten. Vattnet har en unik sammansättning av mineraler, kvarts och alger vilket också ger vattnet dess turkosa färg. Vattnet har en välgörande effekt på huden, men ett besök i Blå Lagunen är minst lika välgörande för sinnet. Det finns möjlighet att få massage och spabehandlingar och du kan också köpa med dig produkter från Blå Lagunens egna hudvårdslinje. Du tar dig enkelt hit med anslutande bussar från flygplatsen. Varför inte mjuka upp stela leder efter flygresan innan du fortsätter in till Reykjavík?

Upplev Islands spa-möjligheter du också

Nedan kan du titta närmare på och boka någon av våra handplockade spa-resor. Oavsett vilken resa du väljer har du förstås möjlighet att besöka landets spa-områden på egen hand.


Dagsturer

<% totalFilter %> filter applicerade