Dettifoss

Dettifoss och Jökulsargljufur

Vandra längs dalgången som glaciärfloden karvat ut

Jökulsárgljúfur betyder bokstavligen talat “glaciärflodskanjon” och det är ingen liten kanjon som denna glaciärflod karvat ut i det isländska landskapet, i Vatnajökulls nationalpark på nordöstra Island. Kanjonen mäter i snitt 500 meter i bredd och 100 meter på djupet. Själva floden Jökulsá á Fjöllum är islands näst längsta flod och rinner från glaciären Vatnajökull 25 km till Nordatlanten som den möter vid Öxarfjördur.

Längs dessa 20 mil finns såklart många vackra punkter, men två står ut lite extra. Den hästskoformade, lummiga klyftan Asbyrgi är den huvudsakliga norra accesspunkten till Jökulsárgljúfur och hyser också det officiella besökscentret. Härifrån går, under perioden mitten av juni till mitten av augusti, dagliga guidade turer i det närliggande området.

Den andra punkten längs Jökulsárgljúfur som är ett måste är vattenfallet Dettifoss, som du hittar i den södra änden av kanjonen. Dettifoss är 44 meter högt och klyver landskapet med en imponerande kraft. Till Dettifoss och Asbyrgi går bussturer under sommarperioden så att ta sig hit är inga problem.

Vill du utforska lite mer av nationalparken omkring Jökulsárgljúfur på egen hand rekommenderar vi en vandring längs hela kanjonen, som tar ungefär två dagar. Vandringslederna här är imponerande och längs vägen kommer du att hitta mäktiga grottor och andra speciella formationer.

Besök Jökulsárgljúfur och Dettifoss du med

Nedan kan du titta närmare på och boka någon av våra handplockade paket som tar dig förbi området.

gyllene cirkeln, island, gullfoss
Specialerbjudande!
4.8

Den klassiska rundresan

gruppresor med guide

Just nu har vi ett rabatterat specialerbjudande där vi drar av 2 500:- för varje person i ditt resesällskap. Det rabatterade priset ser du i bokningsflödet när du väljer hotell. Erbjudandet gäller tills vidare för bokningar som görs efter 04/06. Följ med på vår populära och klassiska rundresa till Island. Vi åker runt hela Island, och du får chans att besöka många av Islands mest kända platser. Vad sägs om fågelparadiset Myvatn, Europas största glaciär Vatnajökull, sprutande gejsrar och dundrande vattenfall? Vår rundresa tar dig inte bara till de kända sevärdheterna, utan ger dig också en god inblick i Islands geografi och historia. Ni guidas på svenska av en isländsk lokalguide som gör platserna och sevärdheterna levande - en minnesvärd upplevelse! Mer information om resan hittar du längre ner på sidan. Onsdag: Välkommen till Island! Torsdag: Historisk bondgård och hästarnas dal. Fredag: Vattenfall, lavafält, geotermiskt bad och valskådning. Lördag: Vulkan, vattenfall och fiskebyar. Söndag: Grön nationalpark och vit glaciär. Måndag: Svarta lavafält och Islands sydligaste punkt. Tisdag: Gullfoss - Geysir och Thingvellir. Onsdag: Hemresa.   Avgångar: Maj - september, onsdagar. Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors. Kontakta oss för att boka anslutning från övriga orter i Sverige.

7
Nätter
fr. 23 095:-