Island

Ridning på Islandshästar

Upplev Island såsom det är menat att upplevas

Den starka, stabila islandshästen är en central del av livet på Island och en given aktivitet att få med i planeringen för dig som stannar längre än några dagar. Rida kan du göra året runt och få sätt är bättre att uppleva den isländska naturen än på det naturligaste transportsättet av dem alla, islandshästen. Hästen tar dig upp för berg, genom snö, över älvar och på vägen stannar ni kanske till för ett dopp i en varm källa.

Några av de bästa regionerna att rida i är södra Snaefellsnes (här finns flera prisvinnande stall), Skagafjördur (den isländska kommun där det finns fler islandshästar än människor!) och Hella (på slätterna i Heklas skugga ligger flera rancher som erbjuder långa och korta turer).

Utbudet av turer är brett. Välj mellan att vara ute i allt från 90 minuter till hela 10 dagar. De längre turerna tar dig djupare in i den isländska vildmarken och låter dig uppleva landet såsom islänningarna själva tagit sig fram genom det i hundratals år. På de långa turerna följer en hjord hästar med så att deltagarna kan byta och hästarna får turas om att vila.

En annan aspekt är svårighetsgraden. Vissa ritter är lugnare och passar dig som inte har så stor erfarenhet av att rida, andra är tuffare och kräver erfarenhet. Tack vare Islandshästens unika gångart tölt, som är mjuk och följsam, blir även långa färder till behagliga ritter.

Rid på Island du också

Nedan kan du titta närmare på och boka någon av våra handplockade utflykter eller paketresor som låter dig rida på Island. Vill du hitta någonstans att rida på egen hand är det enkelt. Gårdar runtom hela Island erbjuder aktiviteten, så du har inte problem att få chansen att rida.

Längre ridresor

Ridning, Island, Islandshäst, Häst
4.7

Southern Comfort Ridresor

På denna resa kan du välja om du vill rida 3 eller 4 dagar. Ritterna sker på natursköna vägar i varierad terräng. Deltagarna bor på Hótel Eldhestar och/eller i ett närliggande hotell. Vi rider på spännande dagsturer i området kring Eldhestars gård och upptäcker fantastiska kontraster i den isländska naturen - från det snabbt strömmande glaciärvattnet i älven Ölfusá, över breda ängar och bergen till de varma, geotermiska bäckarna i Reykjadalur. En av höjdpunkterna under ridresa 8B (4 dagar) är en ridtur på den svarta vulkaniska stranden. Vid slutet av varje dag, kan vi njuta av ett dopp i det varma vildmarksbadet, en god middag och bekvämt boende. Glöm inte badkläderna! Dagritterna kan kombineras på olika sätt för att göra det bästa för deltagarna, enligt både rådande väder och gruppens färdigheter i ridning. Mer detaljerad information om resan hittar du under dagsbeskrivningen längre ner på sidan. Flyg Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors. Anslutningsflyg kan bokas från övriga orter i Sverige. Om våra priser Våra priser visar ett pris per person. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och ridtur. Då priserna varierar beroendet på hur mycket som är bokat så kan det vara förmånligt att jämföra flera olika datum.  Allmän information om ridresor Information om svårighetsgrader på ridresorna, vad du ska packa och mycket annan nödvändig information finner du här: Mer information

4-5
Nätter
fr. 11 550:-

 

Dagsturer

<% totalFilter %> filter applicerade