Island

Ridning på Islandshästar

Upplev Island såsom det är menat att upplevas

Den starka, stabila islandshästen är en central del av livet på Island och en given aktivitet att få med i planeringen för dig som stannar längre än några dagar. Rida kan du göra året runt och få sätt är bättre att uppleva den isländska naturen än på det naturligaste transportsättet av dem alla, islandshästen. Hästen tar dig upp för berg, genom snö, över älvar och på vägen stannar ni kanske till för ett dopp i en varm källa.

Några av de bästa regionerna att rida i är södra Snaefellsnes (här finns flera prisvinnande stall), Skagafjördur (den isländska kommun där det finns fler islandshästar än människor!) och Hella (på slätterna i Heklas skugga ligger flera rancher som erbjuder långa och korta turer).

Utbudet av turer är brett. Välj mellan att vara ute i allt från 90 minuter till hela 10 dagar. De längre turerna tar dig djupare in i den isländska vildmarken och låter dig uppleva landet såsom islänningarna själva tagit sig fram genom det i hundratals år. På de långa turerna följer en hjord hästar med så att deltagarna kan byta och hästarna får turas om att vila.

En annan aspekt är svårighetsgraden. Vissa ritter är lugnare och passar dig som inte har så stor erfarenhet av att rida, andra är tuffare och kräver erfarenhet. Tack vare Islandshästens unika gångart tölt, som är mjuk och följsam, blir även långa färder till behagliga ritter.

Allmän information om ridresor
Information om svårighetsgrader på ridresorna, vad du ska packa och mycket annan nödvändig information hittar du här: Mer information

Rid på Island du också

Nedan kan du titta närmare på och boka någon av våra handplockade utflykter eller paketresor som låter dig rida på Island. Vill du hitta någonstans att rida på egen hand är det enkelt. Gårdar runtom hela Island erbjuder aktiviteten, så du har inte problem att få chansen att rida.

Längre ridresor

 

Dagsturer

<% totalFilter %> filter applicerade