svartifoss, island

Skaftafells nationalpark

 

Böljande högland och svarta öknar, redo att utforskas

Vid kanten av Vatnajökull, Europas största glaciär, ligger Skaftafells nationalpark. Dessa höjder är täckta av skog och myrmark, ständigt övervakade av enorma Vatnajökull som skickar ut flera glaciärtungor ner för branterna.

Nationalparken är perfekt för vandringar, inte minst dagsturer. Är du här under högsäsong, ungefär från mitten av juni till mitten av augusti, finns chansen att haka på en guidad tur där en kunnig guide visar er runt och berättar om områdets historia. Vill du ta dig längre in i vildmarken är området också ypperligt för övernattningsturer. Fina kartor finns att köpa på plats i besökscentret så att du känner dig trygg med navigationen. Personalen på plats har också mycket god kännedom om nationalparkens olika vrår och nycker, så hör dig för med dem om till exempel vilka floder som är möjliga att korsa och var, den tid på året du är där.

Oavsett hur mycket du vill vandra i parken får du inte missa den korta vandringen på 1,8 kilometer till Svartifoss (Svarta fallen). Detta är ett av Islands mest stämningsfulla och ikoniska vattenfall då det omges av svarta kolumner av basalt som hänger ner från bergssidan. Tankarna går till någon sorts uråldrig orgel av sten. På vägen tillbaka från Svartifoss kan du ta en alternativ väg upp till Sjonarsker, en utkikspunkt där du för en fin blick över regionen inkluderande en vykortsvacker utsikt över Skeidarásandur – en mäktig slätt av svart sand.

Besök Skaftafells nationalpark du också

Nedan kan du titta närmare på ett antal rundresor som tar dig förbi området runt Skaftafells nationalpark. Vill du hyra en bil i Reykjavík och ta dig dit själv rekommenderar vi att göra det till en tur på minst 2 dagar eftersom nationalparken ligger knappt 33 mil från Reykjavík.

gyllene cirkeln, island, gullfoss
Specialerbjudande!
4.8

Den klassiska rundresan

gruppresor med guide

Just nu har vi ett rabatterat specialerbjudande där vi drar av 2 500:- för varje person i ditt resesällskap. Det rabatterade priset ser du i bokningsflödet när du väljer hotell. Erbjudandet gäller tills vidare för bokningar som görs efter 04/06. Följ med på vår populära och klassiska rundresa till Island. Vi åker runt hela Island, och du får chans att besöka många av Islands mest kända platser. Vad sägs om fågelparadiset Myvatn, Europas största glaciär Vatnajökull, sprutande gejsrar och dundrande vattenfall? Vår rundresa tar dig inte bara till de kända sevärdheterna, utan ger dig också en god inblick i Islands geografi och historia. Ni guidas på svenska av en isländsk lokalguide som gör platserna och sevärdheterna levande - en minnesvärd upplevelse! Mer information om resan hittar du längre ner på sidan. Onsdag: Välkommen till Island! Torsdag: Historisk bondgård och hästarnas dal. Fredag: Vattenfall, lavafält, geotermiskt bad och valskådning. Lördag: Vulkan, vattenfall och fiskebyar. Söndag: Grön nationalpark och vit glaciär. Måndag: Svarta lavafält och Islands sydligaste punkt. Tisdag: Gullfoss - Geysir och Thingvellir. Onsdag: Hemresa.   Avgångar: Maj - september, onsdagar. Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors. Kontakta oss för att boka anslutning från övriga orter i Sverige.

7
Nätter
fr. 23 095:-