Reykjavik

Våren på Island

Naturen vaknar

Våren på Island börjar i mars då den slumrande naturen långsamt vaknar. Dagarna blir längre och temperaturen stiger. Vinteraktiviteter som skidåkning är fortfarande populära eftersom snön ligger kvar på fjällen samtidigt som antalet timmar med dagsljus ökar. I april börjar snön smälta bort och ge plats för grönska medan tusentals fåglar återvänder från en vinter på varmare breddgrader. I maj kan du njuta av ett behagligt Island, strax innan turistsäsongen börjar med sina högre priser och större turistströmmar.

Vad kan du då göra på Island på våren? En hel del. Så länge du åker innan mitten av april kan du fortfarande se landets berömda norrsken. Samtidigt som norrskenet försvinner kommer dock den populära Lunnefågeln tillbaka. Våren är även en bra tid för dig som vill se Islands vattenfall i all sin prakt. Smältvattnet gör nämligen fallen extra ståtliga just under våren.

Du som gillar att fota bör också överväga våren eftersom ljuset är magiskt på Island då, särskilt de långa solupp- och nedgångarna är som gjorda för att fotograferas. Åker du i mars hinner du dessutom med en tur in i någon av landets magiska isgrottor. I älvarna kan du på våren börja forsränna och ta en tur med kajaken. Du kan även åka ut på havet och titta närmare på valar eller prova lyckan med havsfiske. Våren är förstås också en härlig årstid att uppleva vildmarken på ryggen av en islandshäst.

Upplev våren på Island

Här nedan har vi samlat några av de paketresor som du kan boka med oss om du vill uppleva Island på våren. Tänk på att packa för både vinter- och mer traditionella våraktiviteter eftersom Island bjuder på båda under den här årstiden. Glöm för allt i världen inte solglasögonen eller kameran!