Gullfoss på vintern, Island.
Norrsken, Kirkjufell, västra Island.
Isgrotta på Island.
Thingvellir på vintern, Island.
Super Jeeps i Landmannalaugar på vintern, Island.
Kleifarvatn, Island.
Reykjavik på vintern, Island.

Vintern på Island

Island är en magisk plats att besöka på vintern. Bevittna norrskenet medan du badar i varma källor, besök isgrottor, njut av frusna vattenfall, upplev polarnatten och fascineras av den exceptionella skönheten på Island på vintern.

December är Islands mörkaste månad, men islänningarna svarar med en festlig atmosfär, julmarknader, konserter och nyårsfirande. I januari och februari är landet mörkt, kallt och slående vackert under sitt snötäcke. Tack vare golfströmmen är vintern på Island ändå ganska mild. Om du besöker Island den här tiden på året kommer du kunna njuta av naturens underverk täckta av snö och magiskt ljus, vilket gör Islands landskap ännu mer fantastiskt. Det är också en lugnare tid på året med färre besökare och attraktivare priser.

Saker att se och göra på Island på vintern
Dagarna är kortare på vintern och vädret lite kallare, men du kan fortfarande njuta av den isländska naturen runt dig. Åk med på en snöskotertur på en glaciär, vandra på en glaciär, jaga norrskenet, bada i det blå mjölkiga vattnet i Blå lagunen, besök isgrottor, utforska Gyllene cirkeln eller rid en islandshäst.

För de resenärer som vill åka på en bilrundresa genom ett vintrigt Island är det också möjligt, men vi rekommenderar att hyra en större fyrhjulsdriven bil. Att göra en bilrundresa på Island på vintern är det perfekta sättet att uppleva vintersäsongens magi och känna kraften i den vilda naturen.

Medan några attraktioner bortom de mest kända sevärdheterna är stängda eller oåtkomliga under vintern, har du många platser att besöka. Gyllene cirkeln,  Snaefellsnes, Reykjanes halvön och Jökulsárlón är alla tillgängliga även under vintern.

Norrsken på Island
Att bevittna norrskenet är för många en händelse man bara upplever en gång i livet. Island är en av de bästa platserna i världen att se norrsken och i varmare temperaturer än i andra länder i Skandinavien. Chansen att se norrsken på Island är mycket stor och det finns ett oändligt val av fantastiska miljöer att uppleva dem i.

ATT GÖRA OCH SE PÅ VINTERN PÅ ISLAND

UTFORSKA EN ISGROTTA PÅ ISLAND

Att utforska de isländska isgrottorna är endast möjligt under vintern då glaciärfloderna har frusit. Utan tvekan ett av Moder Naturs största underverk.

LÄS MER
Isgrotta Island.

RES TILL MYVATN I NORRA ISLAND FÖR ETT RIKTIGT VINTRIGT SAGOLAND

Om du letar efter vintermagi, res till Myvatn, känd som Islands juvel i norra Island. Häpnadsväckande norrsken, naturliga underverk och massor av vinteraktiviteter väntar på dig.

Upptäck nu
Godafoss vinter, Island

RID I ETT VINTRIGT SAGOLAND

Att rida en isländsk häst är en otrolig aktivitet när som helst, men på vintern med det snöiga landskapet tillförs en ytterligare dimension till upplevelsen.

Upptäck nu
Ridning vinter Island

BADA I EN VARM KÄLLA EN VINTERDAG

Att bada i en varm källa medans du tittar på norrskenet är en av de finaste upplevelserna du kan göra på Island på vintern.

LÄS MER
Fontana bad i norrsken

FIRA NYÅR I REYKJAVIK

Reykjavik citeras ofta som en av de bästa platserna i världen för att fira in det nya året och lockar människor från hela världen.

LÄS MER
Nyar, Reykjavik, Island

NORRSKENSJAKT I EN PRIVAT SUPER JEEPTUR

Ge dig ut på jakt efter norrskenet i en privat grupp med en expertguide bara för dig. Bjud in vänner och familj att följa med!

Superjeeptur Norrsken.

ÄR VINTERN DEN BÄSTA TIDEN FÖR DIG ATT ÅKA TILL ISLAND? 

Med vår infografik får du en översikt över varje vintermånad, de högsta och lägsta temperaturerna, antal soltimmar, de mest populära aktiviteterna, sevärdheterna och platserna att besöka.

6 ANLEDNINGAR TILL ATT BESÖKA ISLAND PÅ VINTERN
 

Glacier walk in Iceland.

ikon snowflake

The snow
The snow completely transforms the entire country and wraps the landscapes in a white silence with the only sound of the snow crunching under your feet.

Ikon sunset

The light 
Winter has the most beautiful light for photography, as the sun is so low on the horizon, creating a soft and golden light.

Ikon northern lights

Northern lights
Winter gives you longer nights for hunting the northern lights. The snow will reflect the Northern lights, illuminating up the entire scene making it magic.

Ikon hat

It is less cold than you think
Dress in layers and wear appropriate footwear and you will be safe!

Ikon happy face

Fewer tourists
There are fewer tourists in Iceland during winter. You might be lucky to have more places for yourself!

Icon price tag

Cheaper
Winter in Iceland falls within the low season, so you´ll get much better prices on accommodation and car rentals.

UPPLEV VINTERN PÅ ISLAND MED OSS

VÄDRET PÅ ISLAND PÅ VINTERN

Jökulsárlón, Iceland.

Trots sitt namn och närheten till polcirkeln har Island ett milt klimat. Tack vare golfströmmen som löper längs Islands södra och västra kust är vintrarna inte så kalla som man kan tro. På södra och västra Island är genomsnittstemperaturen runt 0°C på vintern, men kan falla ner till -10°C eller lägre i norra Island och i höglandet. Under en normal vinter kan man förvänta sig snöfall. Var beredd på omväxlande väder och kontrollera väderprognosen och vägförhållandena innan ni beger er ut.

Medeltemperatur hög/låg (Reykjavik)
jan: 3/-2 ºC
feb: 3/-2 ºC
dec: 3/-2 ºC
 
Dagslängd (Reykjavik)
jan: 5.5 timmar
feb: 8.5 timmar
dec: 4.5 timmar