austurvollur, reykjavik, island, sommar

Sommaren på Island

Midnattssolens tid

I juni, juli och augusti är det äntligen sommar på Island, vilket innebär midnattssol, landets bästa väder och massor av möjligheter till utflykter och boenden. Islänningarna lever långa perioder i mörker och firar därför ljuset i form av många festivaler, utställningar och event.

Sommaren är den perfekta årstiden för dig som vill vandra, campa och ta dig runt mellan Islands naturligt uppvärmda källor. Sommaren är också den enda säsongen då du kommer åt Islands mäktiga högland som kan beskrivas som en bit Fylke omgivet av ett stycke Mordor för alla som kan sin Sagan om ringen. Tänk karga vidder, vulkangrus, bergstoppar, sjöar och gröna klickar – och få spår av civilisation.

Passa på att hyra en bil och ta dig till gömda delar av landet, dels eftersom att fjällvägarna nu är öppna och att det är på sommaren som alla små byar vaknar till liv. Av alla världens fantastiska platser att åka till för en roadtrip kvalar Island in i den absoluta toppen. För var annars kan du få en sommar med svarta lavastränder, vulkaner, glaciärer, heta källor och vattenfall?

Du som tror att sommaren på Island bara består av gröna gräsmattor får tänka om. Åker du upp till glaciärerna möts du av ett vinterlandskap där du kan vandra, is-klättra och åka snöskoter.

Upplev sommaren på Island

Här nedan har vi samlat några av de paketresor som du kan boka med oss om du vill uppleva Island på sommaren. Glöm inte att även sommaren erbjuder snö och is om du så vill – så packa därefter. På sommaren har du ett enormt urval av platser att besöka och saker att göra. Välj väl och njut!