austurvollur, reykjavik, island, sommar

Sommaren på Island

Midnattssol och fullt av aktiviteter

I juni är det äntligen sommar på Island, vilket innebär midnattssol, årets bästa väder och massor av möjligheter till utflykter och aktiviteter. Islänningarna lever långa perioder i mörker och firar därför ljuset i form av många festivaler, utställningar och event. Nu öppnar också fjällvägarna. I juli blir det ännu något varmare och än fler festivaler äger rum och i augusti, den sista sommarmånaden, fortsätter händelserna medan nätterna blir allt längre.

Vad finns det att göra på Island under sommaren? Hur mycket som helst. Sommaren är den perfekta årstiden för dig som vill vandra, campa och ta dig runt mellan Islands naturligt uppvärmda källor. Sommaren är också den enda säsongen då du kommer åt Islands mäktiga högland eftersom vägarna dit är stängda under resten av året.

Under den här årstiden avlöser dessutom festivalerna varandra och nästan överallt händer det något spännande då Islänningarna firar sommaren. Det går inte en vecka utan någon typ av festival någonstans. Sommaren är också rätt årstid för att hyra en bil och ta dig till gömda delar av landet, dels eftersom det är lätt att ta sig fram på sommarvägarna, dels eftersom alla små byar har vaknat till liv.

Du som tror att sommaren på Island bara består av gröna gräsmattor får tänka om. Åker du upp till glaciärerna möts du av ett vinterlandskap där du kan vandra, is-klättra och åka snöskoter.

Upplev sommaren på Island

Här nedan har vi samlat några av de paketresor som du kan boka med oss om du vill uppleva Island på sommaren. Glöm inte att även sommaren erbjuder snö och is om du så vill – så packa därefter. På sommaren har du ett enormt urval av platser att besöka och saker att göra. Välj väl och njut!