hraunfoss, vår, island

Hösten på Island

Kontrasternas årstid

I september sjunker priserna och turistströmmarna avtar. Vädret är fortfarande rätt så behagligt även om vissa attraktioner och fjällvägar börjar stänga för vintern. I oktober börjar mörkret leta sig tillbaka på allvar och i november värmer sig islänningarna inför vintern med en av världens mest spännande musikfestivaler: Iceland Airwaves.

På hösten återvänder en av Islands mäktigaste sevärdheter: norrskenet. Från och med september kan du njuta av detta det vackraste av naturfenomen. Hösten är dessutom en särskilt spännande tid att besöka Island eftersom du kan göra det mesta av de saker som sommaren erbjuder, fast med färre turister och lägre priser.

Många som åker till Island på hösten slås av färgerna. Eftersom Island har en så bred flora som täcker så mycket av landskapet blir höstens färgskiftningar mäktiga. Utöver de väntade tonerna av gult, orange och rött bjuder Island även på rosa, lila och magenta. Färgerna utgör dessutom en vacker kontrast mot de blå glaciärerna och det grå havet. Tycker du om att fota är hösten på Island något alldeles extra.

Hösten är även en mysig årstid att besöka Reykjavík. Dagarna blir kallare och kortare, vilket skapar en mysig inramning att ta del av allt som staden har att bjuda på i form av restauranger, kultur, shopping och spa-upplevelser.

Upplev Island på hösten

Här nedan har vi samlat några av de paketresor som du kan boka med oss om du vill uppleva Island på hösten. Njut av färre besökare och bättre priser. Packa för kyligare dagar och förbered kameran för några av världens märkligaste motiv.