Reykjadalur Island.
Secret Lagoon, Island.
Vattenfallet Hraunfoss på hösten, Island.
Ridning på Islandshästar, Island.
Vattenfallet Svaritfoss, nationalparken Skaftafell, Island.
Rettir, Island.
Vattenfallet Gullfoss på hösten, Island.

Hösten på Island

Hösten är en underbar tid att besöka Island då det med färre besökare än på sommaren, vilket gör att många delar av landet är fria att utforska och njuta av till lägre priser. Vilda landskap, vackra höstfärger och norrsken är bara några av anledningarna till att du ska besöka Island på hösten. Även om det finns färre timmar av dagsljus och det är kyligare än under sommarmånaderna, är vädret vanligtvis relativt bra på hösten.

Om du besöker Island på hösten kommer du att bli slagen av landskapets skönhet och höstfärgerna. Utöver de väntade tonerna av gult, orange och rött bjuder Island även på rosa, lila och magenta. Färgerna utgör dessutom en vacker kontrast mot de blå glaciärerna och det grå havet. Tycker du om att fota är hösten på Island något alldeles extra.

Hösten är även en  spännande tid att besöka Reykjavík. Dagarna blir kallare och kortare, vilket skapar en mysig inramning att ta del av allt som staden har att bjuda på i form av restauranger, kultur, shopping och spa-upplevelser.

Du kan fortfarande göra många av de populära utomhus aktiviteterna, såsom ridning, vandring (september) snorkling, lava grottforskning, fyrhjuling, geotermiska bad och glaciärvandring.

ATT SE OCH GÖRA PÅ HÖSTEN PÅ ISLAND

ÅK PÅ EN BILRUNDRESA

Upptäck Islands fantastiska landskap under en bilrundresa. Det finns ingenting som en episk bilrundresa runt Island på hösten - billigare biluthyrning, färre bilister på vägarna, bra körförhållanden och vackra färger!

Upptäck nu
Bilrundresa på Island.

VANDRA TILL DE VARMA KÄLLORNA I REYKJADALUR

Vandra längs varma strömmar och kokande kratrar till Reykjadalurs varma källa där du kan ta ett dopp i det varma vattnet. Helt enkelt häpnadsväckande.

Upptäck nu
Reykjadalur hotspring, Island.

FÖLJ MED PÅ EN SUPERJEEPTUR TILL THÓRSMÖRK

Thorsmörk-dalen är fantastisk på hösten. Njut av landskapet bland de fascinerande höstfärgerna. Att komma dit är ett äventyr i sig.

Upptäck nu
Super jeep i Thorsmörk, Island.

UPPLEV EN ISLÄNDSK FÅRINSAMLING

Följ med bönderna på Island när de samlar in tusentals får från bergen vid den årliga fårinsamlingen, Rettír! Kolla med närmaste informationscenter eller kontakta oss för mer information.

TA REDA PÅ MER
Farinsamling, Rettír in Iceland.

ÄR HÖSTEN DEN BÄSTA TIDEN FÖR DIG ATT ÅKA TILL ISLAND? 

Med vår infografik får du en översikt över varje höstmånad, de högsta och lägsta temperaturerna, antal soltimmar, de mest populära aktiviteterna, sevärdheterna och platserna att besöka.

6 ANLEDNINGAR TILL ATT BESÖKA ISLAND PÅ HÖSTEN

Kirkjufell in autumn, Iceland.

 

Ikon pig

Northern lights
Iceland is one of the best places in the world to see the northern lights. In the autumn months, you can go on northern lights hunts without the risk of freezing your toes off.

Icon spaces

Mer utrymme för dig själv
Med färre besökare kommer du att ha fler möjligheter att njuta av de isländska underverken själv än under en högsäsong.

Ikon northern Lights

Norrsken
Island är en av de bästa platserna i världen att se norrsken. Under höstmånaderna kan du gå på norrskensjakt utan risk att förfrysa dina tår.

ikon music

The Iceland Airwaves music festival
Iceland Airwaves är en enorm musikfestival och ett måste för musikälskare. “The hippest long weekend on the annual music-festival calendar” enligt Rolling Stone magazine.

Icon mild weather

Milt väder
Höstvädret, särskilt i september och oktober, erbjuder fortfarande milt väder. Om du har tur kan du att ha några vackra soliga dagar mellan regniga och blåsiga dagar.

Icon daytime

En perfekt blandning av dagsljus och mörker
Under höstmånaderna är det ljus 11-13 timmar per dag. Njut av utflykter på dagen och fånga en glimt av norrskenet på natten.

UPPLEV HÖSTEN PÅ ISLAND MED OSS

VÄDRET PÅ ISLAND PÅ HÖSTEN

 

Thingvellir in autumn, Iceland.

Den genomsnittliga dagstemperaturen på hösten på Island är 11° C i september och 0° C i november i Reykjavik, så ta med varma kläder. Vinden kan göra att det känns ännu kallare. Du bör också veta att dagarna blir kortare och kortare för varje dag under hösten.

Medeltemperatur hög/låg (Reykjavik)
mars: 4/-2 ºC
april: 6/1ºC
may: 10/4 ºC
 
Dagslängd (Reykjavik)
mars: 12 timmar
april: 15 timmar
maj: 18.5 timmar