corona island

Äntligen är Island är öppet igen för oss!

Uppdaterad 2020-08-03

Island är öppet igen för resenärer från Sverige

Utrikesdepartementet (UD) hävde reseavrådan till Island den 30 juni, så nu är det möjligt att resa till Island igen! 

Den 15 juni öppnade Island gränserna för resenärer från EES-området. Personer som reser till Island behöver genomgå ett test på flygplatsen. Efter provtagning får man resa in till hotellet och svar på testet meddelas normalt sett inom 4 timmar, eller allra senast inom 24 timmar. Den som inte är smittad får komma in i landet, och den som bär på viruset måste genomgå två veckors karantän.

Testet kostar ISK 9 000 om man betalar elektroniskt via en betalningshemsida minst en dag innan ankomst till Island alternativt ISK 11 000 om man betalar vid ankomst till Island. Barn födda år 2005 eller senare behöver varken testas eller sättas i karantän.

Coronaviruset på Island - endast 72 smittade

Iceland

Smittan på Island är fortsatt låg trots omfattande testning och är det nu endast 72 personer som hålls i isolering sedan de testat positivt för covid-19, varav 1 är inskriven på sjukhus.  

Den 15 juni öppnade Island gränserna för resenärer från EES-området. Sedan dess har över 55 000 tester genomförts och endast 24 personer har burit på smitta som upptäckts vid provtagning vid gränsen. 

Isländska myndigheter införde den 30 juli förebyggande åtgärder som gäller för de närmsta 2 veckorna. Bland annat gäller nu att det är obligatoriskt att bära mask på bussar samt begränsning av folksamlingar på max 100 personer. Läs mer här.   

Island är ett land som har god beredskap för att hantera kriser, och nämns nu som ett föredöme i internationell press för sin hantering med att minska spridningen av coronaviruset. 

På sjukhus: 1 personer
På intensiven: 0 personer
I isolation: 72 personer

Njut av Island under 2020 – nästan för dig själv

Res till Island 2020 - Njut av Island nästan för dig själv

Med fantastiska landskap, öppna ytor och ett unikt utbud av naturattraktioner och aktiviteter är Island den perfekta destinationen för din nästa resa. 
Nu har du och ditt resesällskap en unik möjlighet att njuta av Islands fantastiska natur – nästan för er själva. Myndigheterna på Island förväntar sig 90 % färre turister jämfört med 2019, en chans som troligen inte kommer igen.

Praktisk information - Island är öppet för resor under 2020 

Iceland

 • UD har nu hävt reseavrådan till Island från och med den 30 juni. Island har bestämt att man öppnar upp sina gränser från och med 15 juni.
 • Flygavgångar till Island 2020 med Icelandair.  Köpenhamn: Dagligen. Stockholm: Alla dagar utom tisdag.
 • De allra flesta aktiviteterna går som vanligt och restauranger och utomhusbad har öppet. Alla våra leverantörer har vidtagit åtgärder för att minimera smittspridning och kan ibland ha särskilda restriktioner med anledning av coronaviruset.
 • Personer som reser till Island kommer att behöva genomgå ett test på flygplatsen. Den som inte är smittad får komma in i landet, och den som bär på viruset måste genomgå två veckors karantän. Efter testet få du resa in till hotellet och testresultatet skickas sedan på sms vanligtvis inom några timmar, eller senast påföljande dag, om du landar sent. Testet kommer att kosta 9 000 ISK om man betalar elektroniskt via en betalningshemsida minst en dag innan ankomst till Island, alternativt 11 000 ISK (cirka 750 SEK) om man betalar vid ankomst till Island. Barn födda år 2005 eller senare behöver inte testas.

Våra specialpriser för sommaren och hösten 2020

Island kommer inte bara ha färre turister än vanligt under 2020, vi kan också erbjuda grymma priser på våra resor tack vare specialpriser från våra partners på Island. Därför är 2020 året då du kan förverkliga din drömresa och få ha Island nästan för dig själv.

Just nu!

 • 5-20% sänkta priser på hotellpriser under 2020.
 • Hyrbilsresor Island runt 7 och 10 nätter med rum med privat dush/wc har sänkta priser med 1800 - 2600 SEK p.p. under 2020. 
 • Om du bokar en hyrbilsresa under 2020 ingår även ersättning för Covid-19 testet på island (11 000 ISK p.p.)
 • 5% rabatt på hyrbilar under 2020 via Europcar.
 • Specialerbjudande från flygbolaget Icelandair, som gäller med avresa från Stockholm, Köpenhamn och Oslo. Gäller för bokningar som görs 17 juli- 24 aug och med avresa: 16 juni – 15 december.  Gäller för bokningsklass: X/O-class.
 • Alla våra specialpriser finner ni som inkluderade i våra resor. 
 • Erbjudanden gäller nybokningar och i mån av plats.