corona island

Information om Island och Covid-19

Uppdaterad 2020-10-05

Island har infört nya karatänregler för inresa 

Som en försiktighetsåtgärd så testas nu alla resande till Island två gånger. Första testet görs vid ankomst till Island. Därefter måste man sitta i karantän i 5-6 dagar innan man får göra sitt andra test. Det innebär i praktiken att inga eller väldigt få turister kan för närvarande resa till Island. Hur länge denna situation kommer pågå är svårt att veta men åtminstone tills början av november. Vi uppdaterar här så snart vi vet något nytt.

Coronaviruset på Island

Iceland

Uppdaterad 2020-10-05

Smittan på Island är har ökat på sista tiden och nu 670 personer som hålls i isolering sedan de testat positivt för covid-19. Smittan på Island är förhöjd senaste veckorna, men ändå på en relativt låg nivå. Den höjning som skett senaste veckorna är främst bland islänningar, och inte bland turister. Det spekuleras i att de nya fallen har kommit ifrån personer som rest in till Island från länder som varit undantagna från tester. Det är därför troligt att resenärer från alla länder kommer att testas när man häver karantänreglerna. 

Island är ett land som har god beredskap för att hantera kriser, och nämns nu som ett föredöme i internationell press för sin hantering med att minska spridningen av coronaviruset. 

På sjukhus: 15 personer
På intensiven: 3 personer
I isolation: 670 personer

Praktisk information - resor till Island under 2020 - 2021

Iceland

 • Svenska UD hävde reseavrådan till Island den 30 juni.
 • Nyhet - 19 Aug 2020: Som en försiktighetsåtgärd så testas nu alla resande till Island två gånger. Första testet görs vid ankomst till Island. Därefter måste man sitta i karantän i 5-6 dagar innan man får göra sitt andra test. Det innebär i praktiken att inga eller väldigt få turister kan för närvarande resa till Island. Hur länge denna situation kommer pågå är svårt att veta men åtminstone tills början av november. 
 • Flygavgångar till Island 2020 - 2021 med Icelandair.  Köpenhamn: Dagligen. Stockholm: Alla dagar utom tisdag.
 • De allra flesta aktiviteterna går som vanligt och restauranger och utomhusbad har öppet. Alla våra leverantörer har vidtagit åtgärder för att minimera smittspridning och kan ibland ha särskilda restriktioner med anledning av coronaviruset.
 • Personer som reser till Island kommer att behöva genomgå ett test på flygplatsen. Testet kostar 9 000 ISK om man betalar elektroniskt via en betalningshemsida minst en dag innan ankomst till Island, alternativt 11 000 ISK (cirka 750 SEK) om man betalar vid ankomst till Island. Barn födda år 2005 eller senare behöver inte testas.

Våra specialpriser för 2020 - 2021

Island kommer inte bara ha färre turister än vanligt under 2020, vi kan också erbjuda grymma priser på våra resor tack vare specialpriser från våra partners på Island. Därför är 2020 året då du kan förverkliga din drömresa och få ha Island nästan för dig själv.

Just nu!

 • 5-20% sänkta priser på hotellpriser under 2020.
 • Hyrbilsresor Island runt 7 och 10 nätter med rum med privat dush/wc har sänkta priser med 1800 - 2600 SEK p.p. under 2020. 
 • Om du bokar en hyrbilsresa under 2020 ingår även ersättning för Covid-19 testet på island (11 000 ISK p.p.)
 • 5% rabatt på hyrbilar under 2020 via Europcar.
 • Specialerbjudande från flygbolaget Icelandair, som gäller med avresa från Stockholm, Köpenhamn och Oslo. Gäller för bokningar som görs 25 aug - 30 sep och med avresa: till och med 27 mars 2021.  Gäller för bokningsklass: X/O-class.
 • Alla våra specialpriser finner ni som inkluderade i våra resor. 
 • Erbjudanden gäller nybokningar och i mån av plats.