flygplan, resa, till, island

Så reser du till Island

Flyg

Det har blivit smidigt att flyga från Skandinavien till Island då bolag som SAS, Icelandair, Norwegian och Wow air alla tar dig dit och hem från både Arlanda och Göteborg. Flygresan tar omkring 3 timmar.

Till och från flygplatsen på Island

Islands internationella flygplats heter Keflavik och ligger ca 45 kilometer söder om Reykjavík. Därifrån och dit tar du dig med flygbussar som går i anslutning till alla flyg och tar ca 45 minuter enkel väg. Flygbussarna släpper av dig på bussterminalen BSI i Reykjavík varifrån du enkelt tar dig vidare till hotellen och gästhemmen i staden. Du kan även ta taxi som du hittar i anslutning till bussterminalen.

När du ska tillbaka till Keflavik går det flygbussar i anslutning till alla flyg. Dagen innan du reser hem kan du informera receptionen på ditt boende att du vill bli hämtad med flygbussen. Bussarna hämtar passagerare från alla hotell och gästhem, men går även direkt från bussterminalen BSI strax utanför centrala Reykjavík. Tänk på att åka ut till flygplatsen i god tid!

Ett tips när ni landar på Keflavik är att åka en flygbuss som går via den Blå Lagunen. Lagunen ligger på vägen mellan flygplatsen och Reykjavík och är en perfekt start på resan.

Till Island med båt

Vill du åka båt till Island gör du det från danska Hirtshals med färjan Norröna som kör passagerare och bilar året om. Färjan tar dig till Seydisfjördur på östra Island via Tórshavn på Färöarna och avgår en gång i veckan. Företaget som du åker med heter Smyrilline.

Paketresor

Vi på vulkanresor erbjuder ett stort utbud av färdiga paketresor där flyg alltid ingår till Reykjavik. Titta på vad vi har att erbjuda här!